Ingrediencie
- na piškótový korpus:
- 2 vajcia,
- 90 g hladkej múky,
- 50 g krupicového cukru,
- na kakaový korpus:
- 2 vajcia,
- 60 g hladkej múky,
- 50 g krupicového cukru,
- 20 g kakaa,
- na orechový korpus:
- 2 vajcia,
- 60 g hladkej múky,
- 50 g krupicového cukru,
- 50 g pomletých orechov,
- na zálievku:
- 200 ml vody,
- 100 ml rumu,
- 200 g cukru,
- na puding:
- 1 vanilkový puding Dr. Oetker,
- 500 ml mlieka,
- 3 PL cukru,
- na dozdobenie:
- nasekané orechy,
- hrozienka v rume,
- šľahačka,
- čokoládová poleva
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šomlói halušky
Všetky korpusy pripravíme rovnakým spôsobom: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Vmiešame múku ( kakao a orechy), rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch cca 10-15 min.
Puding: Obsah vrecka zmiešane s cukrom v 150 ml mlieka. Zvyšok mlieka dáme variť a do horúceho prilejeme rozmiešanú zmes. Varíme do zhustnutia.
Zálievka: Vodu prevaríme s cukrom s dochutíme rumom.
Do pohára dáme kúsky bieleho cesta, zalejeme zálievkou a pudingom, potom dáme kakaové cesto , znova zalejeme a nakoniec orechové cesto a zalejeme. Posypeme hrozienkami a orechmi , dozdobíme šľahačkou a topingom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 07. 04. 2013
Ingrediencie
- na piškótový korpus:
- 2 vajcia,
- 90 g hladkej múky,
- 50 g krupicového cukru,
- na kakaový korpus:
- 2 vajcia,
- 60 g hladkej múky,
- 50 g krupicového cukru,
- 20 g kakaa,
- na orechový korpus:
- 2 vajcia,
- 60 g hladkej múky,
- 50 g krupicového cukru,
- 50 g pomletých orechov,
- na zálievku:
- 200 ml vody,
- 100 ml rumu,
- 200 g cukru,
- na puding:
- 1 vanilkový puding Dr. Oetker,
- 500 ml mlieka,
- 3 PL cukru,
- na dozdobenie:
- nasekané orechy,
- hrozienka v rume,
- šľahačka,
- čokoládová poleva
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame