Šokova žemľovka - Tajomstvo mojej kuchyne

Šokova žemľovka

Maspoma

Vianočku nakrájame na tenšie plátky. Jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. V menšom hrnci zmiešame teplé mlieko, vaječný žĺtok, jeden vanilkový a škoricový cukor. V miske zmiešame tvaroh, žĺtok,  kryštálový, vanilkový a škoricový cukor, pridáme hrozienka a citrónovú šťavu. Menší pekáč na zapekanie alebo misu vytrieme  maslom a vysypeme strúhankou. Pripravené plátky vianočky namáčame v mlieku a kladieme vedľa seba na pekáč. Použijeme polovicu vianočky. Na vianočku rozotrieme pripravený tvaroh a na tvaroh navrstvíme pripravené jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom. Na jablká naukladáme drobné ovocie a druhú polovicu vianočky namočenej v mlieku. Na záver polejeme roztopeným maslom. Môžeme prikryť alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 30 minút. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na vianočku a celé necháme ešte chvíľu dopiecť 5-8 minút do zlatohneda.

Maspoma

Šéfkuchár: Juraj Šoko Tabaček | Recept z epizódy: 09. 09. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu