Ingrediencie
- 1 vianočka
- 5-6 jabĺk
- 200 g drobného ovocia (napr. maliny, čučoriedky, jahody…)
- 2 vaječné žĺtky
- 4 vaječné bielky
- 250 g tvarohu
- 300 ml mlieka
- 2 vanilkové cukry
- 1 škoricový cukor
- 2 PL kryštálového cukru
- 1-2 PL masla
- 1-2 PL hrozienok
- 1-2 PL strúhanky
- citrónová šťava
- štipka soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šokova žemľovka
Vianočku nakrájame na tenšie plátky. Jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. V menšom hrnci zmiešame teplé mlieko, vaječný žĺtok, jeden vanilkový a škoricový cukor. V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, kryštálový, vanilkový a škoricový cukor, pridáme hrozienka a citrónovú šťavu. Menší pekáč na zapekanie alebo misu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Pripravené plátky vianočky namáčame v mlieku a kladieme vedľa seba na pekáč. Použijeme polovicu vianočky. Na vianočku rozotrieme pripravený tvaroh a na tvaroh navrstvíme pripravené jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom. Na jablká naukladáme drobné ovocie a druhú polovicu vianočky namočenej v mlieku. Na záver polejeme roztopeným maslom. Môžeme prikryť alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 30 minút. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na vianočku a celé necháme ešte chvíľu dopiecť 5-8 minút do zlatohneda.
Šéfkuchár: Juraj Šoko Tabaček | Recept z epizódy: 09. 09. 2018
Ingrediencie
- 1 vianočka
- 5-6 jabĺk
- 200 g drobného ovocia (napr. maliny, čučoriedky, jahody…)
- 2 vaječné žĺtky
- 4 vaječné bielky
- 250 g tvarohu
- 300 ml mlieka
- 2 vanilkové cukry
- 1 škoricový cukor
- 2 PL kryštálového cukru
- 1-2 PL masla
- 1-2 PL hrozienok
- 1-2 PL strúhanky
- citrónová šťava
- štipka soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame