Snehové lastúry s malinovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Snehové lastúry s malinovým krémom

Maspoma

Pomleté mandle premiešame s práškovým cukrom. Bielky vymiešame s krupicovým cukrom a štipkou soli dotuha. Mandľovú zmes zľahka primiešame stierkou k bielkam. Na mastný papier striekame cukrárenským vrecúškom tvary v podobe lastúry, necháme chvíľu zaschnúť a pečieme pri teplote 140 stupňov 7 minút, potom rúru vyvetráme a znova pečieme 7 minút.

Krém: V nádobe zohrejeme trochu vína s kukuričným škrobom, zmes vymiešame dohladka. Pridáme zvyšok vína a cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu, pridáme rozmixované a prepasírované maliny a opäť privedieme k miernemu varu. Pridáme griotku a povaríme za stáleho miešania asi 5 minút. Omáčku odstavíme a necháme vychladnúť, občas premiešame. Smotanu vyšľaháme a jemne vmiešame do malinovej omáčky. Hotovým krémom naplníme upečené snehové lastúry a dozdobíme ťahaným karamelom.

Maspoma

Šéfkuchár: Alexandra Pešková | Recept z epizódy: 01. 02. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu