Ingrediencie
- na cesto:
- 2 bielky,
- 100 g mletých mandlí,
- 100 g práškového cukru,
- 55 g krupicového cukru,
- štipka soli
- na krém:
- 2 PL kukuričnej škrobovej múčky,
- 125 ml suchého červeného vína,
- 150 g kryštálového cukru,
- 450 g malín,
- 375 ml sladkej smotany 33%,
- 3 PL griotky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Snehové lastúry s malinovým krémom
Pomleté mandle premiešame s práškovým cukrom. Bielky vymiešame s krupicovým cukrom a štipkou soli dotuha. Mandľovú zmes zľahka primiešame stierkou k bielkam. Na mastný papier striekame cukrárenským vrecúškom tvary v podobe lastúry, necháme chvíľu zaschnúť a pečieme pri teplote 140 stupňov 7 minút, potom rúru vyvetráme a znova pečieme 7 minút.
Krém: V nádobe zohrejeme trochu vína s kukuričným škrobom, zmes vymiešame dohladka. Pridáme zvyšok vína a cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu, pridáme rozmixované a prepasírované maliny a opäť privedieme k miernemu varu. Pridáme griotku a povaríme za stáleho miešania asi 5 minút. Omáčku odstavíme a necháme vychladnúť, občas premiešame. Smotanu vyšľaháme a jemne vmiešame do malinovej omáčky. Hotovým krémom naplníme upečené snehové lastúry a dozdobíme ťahaným karamelom.
Šéfkuchár: Alexandra Pešková | Recept z epizódy: 01. 02. 2015
Ingrediencie
- na cesto:
- 2 bielky,
- 100 g mletých mandlí,
- 100 g práškového cukru,
- 55 g krupicového cukru,
- štipka soli
- na krém:
- 2 PL kukuričnej škrobovej múčky,
- 125 ml suchého červeného vína,
- 150 g kryštálového cukru,
- 450 g malín,
- 375 ml sladkej smotany 33%,
- 3 PL griotky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame