Ingrediencie
- na cesto:
- 600 g hladkej múky
- 300 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 250 g stuženého tuku
- na plnku:
- 900 g sliviek
- 100g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 300-350 g slivkového lekváru
- mletá škorica
- 200 g vlašských orechov
- na slivkovú redukciu
- 500 g sliviek
- 30 g kryštálového cukru
- 50 g slivkového lekváru
- ocot
- limetková šťava
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slivkovo-orechový mrežovník
Postup mrežovník: Hladkú múku, práškový cukor a prášok do pečiva zmiešame a preosejeme na dosku. Pridáme vajcia, zmäknutý stužený tuk a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na tri časti a necháme odležať 10 minút na doske prikryté potravinárskou fóliou. Po uplynutí 10 minút jednu časť rozvaľkáme na pol centimetra hrubý plát a prenesieme na plech. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na kocky. Nakrájané slivky rovnomerne rozložíme na vyvaľkané cesto. Podľa sladkosti sliviek ich posypeme kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a mletou škoricou. Druhý plát rozvaľkáme, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme nahrubo nasekanými vlašskými orechmi. Z tretej časti cesta formujeme tenké pásiky, z ktorých vytvárame mriežku. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov Celzia približne 20-25 minút.
Postup slivková redukcia:
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kocky. Na panvičke rozpustíme kryštálový cukor na karamel. Do karamelu pridáme nakrájané slivky, trochu vody, kvapku octu a 50 g slivkového lekváru. Necháme podusiť, rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme limetkovou šťavou. Na plytký tanier dáme slivkovú redukciu a položíme mrežovník. Dozdobíme tepelne upravenou slivkou.
Šéfkuchár: Alena Kubliniaková | Recept z epizódy: 13. 11. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 600 g hladkej múky
- 300 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 250 g stuženého tuku
- na plnku:
- 900 g sliviek
- 100g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 300-350 g slivkového lekváru
- mletá škorica
- 200 g vlašských orechov
- na slivkovú redukciu
- 500 g sliviek
- 30 g kryštálového cukru
- 50 g slivkového lekváru
- ocot
- limetková šťava
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame