Ingrediencie
- menšie slivky
- kockový cukor
- 1 kg uvarených zemiakov
- 250 g polohrubej múky
- 50 g Solamylu
- 3 vajcia
- štipka soli
- maslo, práškový cukor a mletý mak na ozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Slivkové gule
Slivky nakrojíme, vyberieme kôstku a do každej vložíme kocku cukru. Uvarené zemiaky pretlačíme, zmiešame s múkou, vajcami, Solamylom a štipkou soli. Vypracujeme pevné cesto, z ktorého formujeme guľôčky, pričom do každej zapracujeme jednu slivku. Guľky varíme vo vriacej vode, ktorá však nesmie príliš bublať. Občas premiešame a keď guľky vyplávajú na hladinu, necháme ich ešte asi 2-3 minúty plávať. Potom guľky vyberieme, polejeme maslom, posypeme práškovým cukrom a mletým makom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 10. 2015
Ingrediencie
- menšie slivky
- kockový cukor
- 1 kg uvarených zemiakov
- 250 g polohrubej múky
- 50 g Solamylu
- 3 vajcia
- štipka soli
- maslo, práškový cukor a mletý mak na ozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame