Slivkové gule - Tajomstvo mojej kuchyne

Slivkové gule

Maspoma

Slivky nakrojíme, vyberieme kôstku a do každej vložíme kocku cukru. Uvarené zemiaky pretlačíme, zmiešame s múkou, vajcami, Solamylom  a štipkou soli. Vypracujeme pevné cesto, z ktorého formujeme guľôčky, pričom do každej zapracujeme jednu slivku. Guľky varíme vo vriacej vode, ktorá však nesmie príliš  bublať. Občas premiešame a keď guľky vyplávajú na hladinu, necháme ich ešte asi 2-3 minúty plávať. Potom guľky vyberieme, polejeme maslom, posypeme práškovým cukrom a mletým makom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 10. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu