Ingrediencie
- 200 g červených zemiakov (batatov)
- 100 g horkej čokolády
- 50 g horkého kakaa
- 250 g hladkej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 100 g masla
- 100 g plnotučného mlieka
- 100 g šľahačkovej smotany
- 3 vajcia strednej veľkosti
- 16 g droždia
- 1 vanilkový cukor Dr. Oetker
- citrónová kôra
- na krém:
- 220 g Mascarpone
- 200 g šľahačkovej smotany
- 80 g kryštálového cukru
- 20 g karamelového likéru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sladká zemiaková torta
Postup: Zemiaky uvaríme, nakrájame a v mise popučíme. Ďalej pridáme cukor, vanilkový cukor, rozpustenú čokoládu (pripravenú z kakaa, mlieka a čokolády), smotanu a citrónovú kôru.
Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame s múkou, maslom, droždím a vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na dve časti a polovicu roztlačíme na spodok tortovej formy. Na vrch vylejeme zmes zo zemiakov a čokolády. Pečieme pri teplote 150 stupňov Celzia približne 50 minút. Zatiaľ si pripravíme krém. Zmiešame mascarpone, šľahačku, cukor, likér a rozmixujeme. Upečený koláč polejeme krémom a dáme vychladiť do chladničky.
Šéfkuchár: Milan Steiner | Recept z epizódy: 24. 09. 2017
Ingrediencie
- 200 g červených zemiakov (batatov)
- 100 g horkej čokolády
- 50 g horkého kakaa
- 250 g hladkej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 100 g masla
- 100 g plnotučného mlieka
- 100 g šľahačkovej smotany
- 3 vajcia strednej veľkosti
- 16 g droždia
- 1 vanilkový cukor Dr. Oetker
- citrónová kôra
- na krém:
- 220 g Mascarpone
- 200 g šľahačkovej smotany
- 80 g kryštálového cukru
- 20 g karamelového likéru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame