Škoricové osie hniezda (vegánske) - Tajomstvo mojej kuchyne

Škoricové osie hniezda (vegánske)

Maspoma

Na prípravu cesta zmiešame suché ingrediencie  a zalejeme mokrými. Vypracujeme cesto, ktoré prikryté necháme minimálne 20 minút odležať. Ďatle vložíme do kastrólika, zalejeme vodou, necháme chvíľku prevrieť a potom v mixéri rozmixujeme spolu so  škoricou na jemnú pastu. Cesto vyvaľkáme na asi 3-4 mm a rovnomerne naň rozotrieme škoricovú pastu.  Zrolujeme a nakrájame  na asi 80 g slimáky. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme  v rúre vyhriatej na 190°C  asi   25 – 30 minút. Hotové slimáky pred podávaním posypeme škoricou a dozdobíme sušenou slivkou a vlašským orechom.

Maspoma

Šéfkuchár: Martina Grňová | Recept z epizódy: 23. 01. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu