Ingrediencie
- na cesto:
- 100 g ryžovej múky
- 100 g mandľovej múky
- 10 g psyllia
- 7 g sódy bikarbóny
- 180 g vody
- 20 g jablčného octu
- štipku soli
- na plnku:
- 50 g vody
- 150 g čerstvých ďatlí (100 g sušených sliviek alebo ďatlí + 50 g vody)
- 1 PL škorice
- na dozdobenie:
- sušené slivky
- vlašské orechy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Škoricové osie hniezda (vegánske)
Na prípravu cesta zmiešame suché ingrediencie a zalejeme mokrými. Vypracujeme cesto, ktoré prikryté necháme minimálne 20 minút odležať. Ďatle vložíme do kastrólika, zalejeme vodou, necháme chvíľku prevrieť a potom v mixéri rozmixujeme spolu so škoricou na jemnú pastu. Cesto vyvaľkáme na asi 3-4 mm a rovnomerne naň rozotrieme škoricovú pastu. Zrolujeme a nakrájame na asi 80 g slimáky. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C asi 25 – 30 minút. Hotové slimáky pred podávaním posypeme škoricou a dozdobíme sušenou slivkou a vlašským orechom.
Šéfkuchár: Martina Grňová | Recept z epizódy: 23. 01. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 100 g ryžovej múky
- 100 g mandľovej múky
- 10 g psyllia
- 7 g sódy bikarbóny
- 180 g vody
- 20 g jablčného octu
- štipku soli
- na plnku:
- 50 g vody
- 150 g čerstvých ďatlí (100 g sušených sliviek alebo ďatlí + 50 g vody)
- 1 PL škorice
- na dozdobenie:
- sušené slivky
- vlašské orechy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame