Ingrediencie
- na cesto:
- 140 g masla izbovej teploty
- 200 g práškového cukru
- 250 g hladkej múky
- 40 g lieskových alebo vlašských orechov rozomletých nadrobno
- 1 vajce
- ½ ČL mletej škorice
- ½ ČL pomletého badiánu
- vanilkový cukor
- kôra a šťava z ½ citróna
- +
- lekvár najlepšie ríbezľový
- práškový cukor
- vanilkový cukor
- troška škorice
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Škoricové koláčiky
Do preosiatej múky nasypeme všetky prísady a vymiesime cesto. Necháme odpočinúť najlepšie do druhého dňa. Cesto vyvaľkáme na tenko, vykrojíme kolieska a rovnaký počet hviezdičiek a kvetiniek. Poukladáme na plech s papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme do zlatista. Po vychladnutí nanesieme na kolieska lekvár a prilepíme hviezdičku, resp. kvetinku. Práškový cukor zmiešame s vanilkovým cukrom a trochou škorice. Bohato a rovnomerne posypeme hotové koláčiky.
Šéfkuchár: Ľubomír Bajaník | Recept z epizódy: 15. 12. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 140 g masla izbovej teploty
- 200 g práškového cukru
- 250 g hladkej múky
- 40 g lieskových alebo vlašských orechov rozomletých nadrobno
- 1 vajce
- ½ ČL mletej škorice
- ½ ČL pomletého badiánu
- vanilkový cukor
- kôra a šťava z ½ citróna
- +
- lekvár najlepšie ríbezľový
- práškový cukor
- vanilkový cukor
- troška škorice
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame