Ingrediencie
- na prvé cesto:
- 250 g hladkej múky špeciál,
- 4 žĺtky,
- 2 PL rumu,
- 2 PL octu,
- 2 PL oleja,
- 6 PL vody,
- štipka soli
- na druhé cesto:
- 250 g hladkej múky špeciál,
- 375 g masla
- na plnku:
- 7 bielkov,
- 350 g kryštálového cukru,
- 1 žĺtok na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šamrole
Zo surovín vypracujeme dve rozdielne vláčne cestá. Prvé rozvaľkáme a natrieme naň druhé cesto. Preložíme to zo všetkých strán na obdĺžnik, necháme 30 minút postáť, rozvaľkáme a tento postup opakujeme 3 krát.Hotové cesto necháme odstáť cez noc. Nad parou vyšľaháme sneh z bielkov a kryštálového cukru. Cesto po treťom odležaní rozvaľkáme, nakrájame na pásy, ktoré obmotáme okolo trubíc na šamrole, potrieme žĺtkom a pečieme pri 200 stupňoch asi 20 minút. Necháme vychladnúť a plníme bielkovou penou.
Šéfkuchár: Mária Psotová | Recept z epizódy: 29. 03. 2015
Ingrediencie
- na prvé cesto:
- 250 g hladkej múky špeciál,
- 4 žĺtky,
- 2 PL rumu,
- 2 PL octu,
- 2 PL oleja,
- 6 PL vody,
- štipka soli
- na druhé cesto:
- 250 g hladkej múky špeciál,
- 375 g masla
- na plnku:
- 7 bielkov,
- 350 g kryštálového cukru,
- 1 žĺtok na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame