Ingrediencie
- 250 g pomletého bravčového sadla
- 375 g bezlepkovej múky na jemné pečivo
- 2 žĺtky
- 100 ml mlieka
- 10 g čerstvého bezlepkového droždia
- 1 ČL kryštálového cukru
- slivkový lekvár
- práškový cukor na obaľovanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sadlovníky
Do trošky mlieka rozmrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme vykysnúť. Pomleté sadlo vymiesime s múkou, žĺtkami, mliekom a kváskom. Už nenecháme vykysnúť, ale hneď rozvaľkáme. Vykrajujeme šatôčky, ktoré plníme lekvárom, poukladáme ich na plech, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170°C asi 20 minút, resp. kým sa zospodu nesfarbia. Vychladnuté obaľujeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Jarka Hargašová | Recept z epizódy: 22. 12. 2019
Ingrediencie
- 250 g pomletého bravčového sadla
- 375 g bezlepkovej múky na jemné pečivo
- 2 žĺtky
- 100 ml mlieka
- 10 g čerstvého bezlepkového droždia
- 1 ČL kryštálového cukru
- slivkový lekvár
- práškový cukor na obaľovanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame