Ingrediencie
- 100 g práškového cukru,
- 100 g masla,
- 3 vajcia,
- 200 g hladkej múky,
- 2 ml vanilkovej esencie,
- soľ,
- 10 g kakaového prášku,
- 10 g múky do kakaa,
- 5 ml vody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šachovnicové „kexíky“
Práškový cukor s maslom vyšľaháme. Rozdelíme vajcia a žĺtky po jednom pridávame do mixéra . Múku preosejeme a pridávame postupne do zmesi v mixéri, potom pridáme vanilkovú esenciu, soľ a pokračujeme v miešaní. Potom zabalíme a dáme na 30 minút do chladničky.
Kakaový prášok zmiešame s vodou, pridáme 10 g múky a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 tretiny. Do jednej vmiešame kakaovú zmes, urobíme 3 tehličky, zabalíme ich do fólie a opäť dáme do chladničky stuhnúť. Potom jednu vanilkovú a jednu kakaovú tehličku prekrojíme pozdĺžne na 1 cm hrúbku. Potrieme každú vrstvu vaječným bielkom a uložíme na seba na striedačku. Opäť odložíme do chladničky. Potom hmotu nakrájame pozdĺžne na 1cm pásiky, potrieme bielkom a ukladáme na seba vrstvy, aby sa dosiahol šachovnicový efekt. Poslednú tretinu vanilkového cesta vyvaľkáme, potrieme zvnútra bielkom, vložíme šachovnicový model, zrolujeme, zabalíme do fólie a necháme v chladničke stuhnúť. Po stuhnutí krájame 3 – 5 milimetrové plátky, poukladáme ich na papier a pečieme pri teplote 180 °C asi 10 minút.
Aj zvyšky môžeme využiť – premiešame ich zľahka, aby sme dosiahli mramorový efekt, zrolujeme do valca, poprášime práškovým cukrom, zabalíme do fólie a necháme stuhnúť. Nakrájame na plátky 3 mm a pečieme pri 180 stupňov 10 minút..
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 01. 06. 2014
Ingrediencie
- 100 g práškového cukru,
- 100 g masla,
- 3 vajcia,
- 200 g hladkej múky,
- 2 ml vanilkovej esencie,
- soľ,
- 10 g kakaového prášku,
- 10 g múky do kakaa,
- 5 ml vody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame