Ingrediencie
- na svetlý korpus:
- 200 g hladkej múky
- 170 g kryštálového cukru
- 6 vajec
- 50 g masla (rozpusteného)
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
- na kakaový korpus:
- 160 g hladkej múky
- 170 g kryštálového cukru
- 6 vajec
- 40 g holandského kakaa
- 50 g masla (rozpusteného)
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
- na ganache:
- 500 g čokolády
- 250 g sladkej smotany
- +
- 300 - 400 ml pomarančovej marmelády
- 1 PL práškového cukru
- 20 ml koňaku
- 150 ml vody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šachovnicová torta
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a po častiach ju zapracujeme do zmesi. Nakoniec prilejeme rozpustené maslo a cesto dobre premiešame. Tortovú formu (priemer 22 cm) vymažeme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 30 minút. Rovnakým spôsobom upečieme aj tmavý kakaový korpus, len do cesta pridáme kakaao. Po upečení ich vyklopíme na dosku a necháme vychladnúť. Korpusy rozrežeme pozdĺžne. Špeciálnou formou vykrajujeme z každého sústredné kružnice, ktoré prekladáme striedavo tmavú so svetlou, tak aby sme znova vytvorili kruh. Povrch kruhu potrieme marmeládou a postup opakujeme ešte štyrikrát a to tak , že k sebe priložíme vždy kruhy s opačnou farbou prvej kružnice, aby sme vytvorili šachovnicový vzor. Vrch torty už marmeládou nepotierame. Jednotlivé časti môžeme ešte počas vrstvenia jemne poliať cukrovou vodou s trochou koňaku.
Ganache: Rozpustenú čokoládu zmiešame so smotanou a chvíľku povaríme.
Nakoniec tortu polejeme čokoládovou ganache a môžeme ešte ľubovoľne dozdobiť.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 25. 06. 2018
Ingrediencie
- na svetlý korpus:
- 200 g hladkej múky
- 170 g kryštálového cukru
- 6 vajec
- 50 g masla (rozpusteného)
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
- na kakaový korpus:
- 160 g hladkej múky
- 170 g kryštálového cukru
- 6 vajec
- 40 g holandského kakaa
- 50 g masla (rozpusteného)
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
- na ganache:
- 500 g čokolády
- 250 g sladkej smotany
- +
- 300 - 400 ml pomarančovej marmelády
- 1 PL práškového cukru
- 20 ml koňaku
- 150 ml vody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame