Ingrediencie
- 250 g guľatozrnej ryže
- 350 ml kokosového mlieka
- 250 ml vody
- 1 vanilkový lusk
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g kokosového cukru
- 2-3 jablká
- kúsok zázvoru (asi 2 cm)
- trocha anízu
- trocha škorice
- 60 g lúpaných mandlí
- 100 g čokolády na varenie
- 20-25 g masla
- 2 bielky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ryžová kaša s karamelizovanými jablkami a čokoládou
Ryžu premyjeme, zalejeme kokosovým mliekom, vodou, pridáme vanilku a asi 2-3 PL cukru. Prikryjeme a varíme, kým do ryže nevsiakne takmer všetka tekutina. Potom odložíme zo sporáka a necháme ešte chvíľku postáť. Kokosový cukor skaramelizujeme, pridáme ošúpané na plátky nakrájané jablká, na malé kocky nasekaný zázvor, prikryjeme a podusíme. Neskôr pridáme aníz, škoricu, trocha vody, premiešame a dusíme ďalej . Keď jablká jemne zmäknú prisypeme nasekané mandle. Na pare roztopíme čokoládu s trochou masla. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh.
Ryžu naberieme do zapekacích misiek, veľkou lyžicou do nej zapracujeme roztopenú čokoládu, pridáme jablká a nakoniec vrstvu snehu. Vložíme do rúry vyhriatej na 220-230°C a zapekáme , kým sneh nezhnedne.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 10. 10. 2021
Ingrediencie
- 250 g guľatozrnej ryže
- 350 ml kokosového mlieka
- 250 ml vody
- 1 vanilkový lusk
- 100 g kryštálového cukru
- 100 g kokosového cukru
- 2-3 jablká
- kúsok zázvoru (asi 2 cm)
- trocha anízu
- trocha škorice
- 60 g lúpaných mandlí
- 100 g čokolády na varenie
- 20-25 g masla
- 2 bielky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame