Ingrediencie
- na guľky:
- 500 g tvarohu
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- 200 g detskej krupice
- 50 g práškového cukru
- 100 g masla
- hrsť hrozienok
- soľ
- na jahodovú omáčku:
- asi 10-15 jahôd
- 2-3 PL kryštálového cukru
- citrónová šťava podľa chuti
- na smotanovú omáčku:
- 200 ml kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
- citrónová šťava a kôra podľa chuti
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rýchle tvarohové knedlíčky
Tvaroh rozmrvíme, pridáme vajcia, 50 g strúhanky, detskú krupicu, soľ, polovicu cukru a hrozienka. Všetko dobre premiešame a z masy formujeme knedličky, ktoré dáme variť do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, necháme ešte 2-3 minúty povariť a vyberieme. Jahody na omáčku najskôr uvaríme, pridáme cukor a citrónovú šťavu. Zmes rozmixujeme. Na smotanovú omáčku zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a kôrou. Guľky posypeme na masle popraženým zvyškom strúhanky zmiešanej so zvyškom práškového cukru. Knedlíčky servírujeme na jahodovú omáčku preliate smotanovým krémom.
Šéfkuchár: František Reiner | Recept z epizódy: 27. 01. 2019
Ingrediencie
- na guľky:
- 500 g tvarohu
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- 200 g detskej krupice
- 50 g práškového cukru
- 100 g masla
- hrsť hrozienok
- soľ
- na jahodovú omáčku:
- asi 10-15 jahôd
- 2-3 PL kryštálového cukru
- citrónová šťava podľa chuti
- na smotanovú omáčku:
- 200 ml kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
- citrónová šťava a kôra podľa chuti
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame