Ingrediencie
- 2 x forma na muffiny (3x4)
- na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 3-4 vajcia
- 12 g želírovacieho cukru
- 1 PL hnedého trstinového cukru
- 70 g rozpusteného masla
- štipka soli
- kvások ( asi 60 ml mlieka, 7 g kvasníc, 1 PL kryštálového cukru)
- na sirup:
- 125 g hnedého trstinového cukru
- 200 ml perlivej minerálky
- 50 ml pomarančovej šťavy
- 50 ml limetkovej šťavy
- vanilková pasta
- pomarančová kôra
- 50 ml rumu
- čerstvý rozmarín
- na marinovanú rebarboru:
- 4 rebarbory
- 200 ml perlivej minerálky
- 2 PL kryštálového cukru
- 100 g mrazených jahôd
- vanilková pasta
- limetka
- +
- asi 25 väčších čerstvých jahôd
- limetka
- 1 PL práškového cukru
- čierne mleté korenie
- bylinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rumové pampúšiky s rebarborou a jahodami
Múku nasypeme do misy, pridáme vajcia, želírovací a trstinový cukor, soľ a premiešame. Ďalej pridáme kvások, ktorý sme pripravili z mlieka, kvasníc a cukru. Vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme chvíľu postáť. Nakoniec prilejeme roztopené maslo, znova premiešame a necháme prikryté 10 minút postáť. Z cesta tvarujeme guľôčky, ktoré vložíme do maslom vymastených foriem na mafiny a necháme 10-15 minút nakysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 170-180 C a pečieme asi 20-30 minút.
Do hrnca nalejeme minerálku, pridáme cukor, šťavu z pomaranča aj limetky, pomarančovú kôru, vanilkovú pastu, premiešame a zredukujeme. Odstavíme , do zmesi pridáme rozmarín, ktorý necháme lúhovať a dochutíme rumom. Do sirupu namočíme upečené pampúšiky, aby poriadne nasiakli.
Na panvicu nalejeme minerálku, zohrejeme, pridáme cukor, mrazené jahody, vanilku, limetkovú šťavu a povaríme. Rebarboru nakrájame na väčšie kusy, vložíme do zmesi, povaríme, odstavíme a necháme ponorenú (aj niekoľko hodín) marinovať. Hotovú a vychladnutú nakrájame na menšie kúsky.
Jahody nakrájame na štvrtiny, dáme do misy, pokvapkáme limetkovou šťavou , posypeme práškovým cukrom a troškou čierneho korenia.
Hotové pampúšiky podávame s marinovanou rebarborou, ochutenými jahodami a dozdobené bylinkami.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 12. 06. 2022
Ingrediencie
- 2 x forma na muffiny (3x4)
- na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 3-4 vajcia
- 12 g želírovacieho cukru
- 1 PL hnedého trstinového cukru
- 70 g rozpusteného masla
- štipka soli
- kvások ( asi 60 ml mlieka, 7 g kvasníc, 1 PL kryštálového cukru)
- na sirup:
- 125 g hnedého trstinového cukru
- 200 ml perlivej minerálky
- 50 ml pomarančovej šťavy
- 50 ml limetkovej šťavy
- vanilková pasta
- pomarančová kôra
- 50 ml rumu
- čerstvý rozmarín
- na marinovanú rebarboru:
- 4 rebarbory
- 200 ml perlivej minerálky
- 2 PL kryštálového cukru
- 100 g mrazených jahôd
- vanilková pasta
- limetka
- +
- asi 25 väčších čerstvých jahôd
- limetka
- 1 PL práškového cukru
- čierne mleté korenie
- bylinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame