Ingrediencie
- na košíčky:
- 150 g mletých orechov
- 1 PL kokosového oleja
- štipka škorice
- 2 PL kokosového cukru
- 2 PL sušených brusníc
- 1 vajce
- na náplň:
- ríbezle
- 6 PL kokosového cukru
- 1 KL instantnej kávy
- 250 ml jemného tvarohu
- rumová aróma
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ríbezľovo kávové košíčky
Brusnice si nakrájame na drobno a pridáme orechy.Postupne zmiešame všetky suché ingrediencie . Rozpustíme kokosový olej a vlejeme ho do zmesi, pridáme aj vajce, avšak postupne, aby sme zmes nemali veľmi riedku a lepkavú. Zmesou vyplníme formičky, poukladáme ich na plech a pečieme asi 15 minút pri teplote 180 stupňov.
Postup náplň: Do hrnca, v ktorom sme roztápali kokosový olej nasypeme ríbezle, 2 PL kokosového cukru a nalejeme trošku vody. Povaríme, kým nevznikne hustý sirup, v ktorom môžu zostať aj nerozvarené kúsky ríbezlí.
Do tvarohu pridáme kávu, rozpustenú v troške vody, kokosový cukor a kvapku rumovej arómy. Vychladnuté košíčky naplníme najprv ríbezľovou zmesou, na ktorú dáme kávový krém, dozdobíme čerstvými ríbezľami, posekanými mandľami a posypeme škoricou.
Šéfkuchár: Lucia Gulišová | Recept z epizódy: 10. 04. 2016
Ingrediencie
- na košíčky:
- 150 g mletých orechov
- 1 PL kokosového oleja
- štipka škorice
- 2 PL kokosového cukru
- 2 PL sušených brusníc
- 1 vajce
- na náplň:
- ríbezle
- 6 PL kokosového cukru
- 1 KL instantnej kávy
- 250 ml jemného tvarohu
- rumová aróma
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame