Ingrediencie
- na svetlú piškótu:
- 8 vajec
- 8 PL kryštálového cukru
- 2 vanilínové cukry
- 8 PL teplej vody
- 8 PL polohrubej múky
- 1 Zlatý krém
- 2 PL oleja
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- na pomarančovú piškótu:
- 6 vajec
- 6 PL teplej vody
- 1 vitamínový pomarančový nápoj (Liana Vit)
- 1 PL kryštálového cukru
- 6 PL polohrubej múky
- 1 Zlatý krém
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- 2 PL oleja
- na sirup:
- 400 ml vody
- 1 vitamínový pomarančový nápoj (LianaVit)
- 75 g cukru
- 100 ml rumu alebo pár kvapiek punčovej arómy
- pomarančová šťava
- na polevu:
- 1/2 vitamínového pomarančového nápoja (LianaVit)
- 5 PL vlažnej vody
- 100 g práškového cukru
- 1 KL oleja
- +
- marhuľový alebo pomarančový džem
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pomarančový vitamínový zákusok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme teplú vodu, olej a nakoniec múku zmiešanú so Zlatým krémom a kypriacim práškom. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 20-25 minút. Podobne pripravíme pomarančovú piškótu tak, že žĺtky vyšľaháme s pomarančovým LianaVitom a 1 PL kryštálového cukru. Ostatné ako pri svetlej piškóte. Pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 20-25 minút.
Na sirup prevaríme vodu s cukrom a necháme vychladnúť. Do vlažnej vody pridáme LianaVit pomaranč, pomarančovú šťavu a rum alebo rumovú arómu. Svetlú piškótu prekrojíme na polovice. Spodný svetlý plát natrieme džemom, priložíme pomarančový plát a polejeme sirupom. Znova natrieme džemom a priložíme druhý svetlý plát. Zaťažíme a necháme niekoľko hodín postáť.
Polevu LianaVit pomaranč rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme práškový cukor a olej. Podľa potreby pridáme ešte 1-2 lyžice vody. Povrch koláča polejeme touto polevou, rozotrieme horúcim nožom. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 05. 2019
Ingrediencie
- na svetlú piškótu:
- 8 vajec
- 8 PL kryštálového cukru
- 2 vanilínové cukry
- 8 PL teplej vody
- 8 PL polohrubej múky
- 1 Zlatý krém
- 2 PL oleja
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- na pomarančovú piškótu:
- 6 vajec
- 6 PL teplej vody
- 1 vitamínový pomarančový nápoj (Liana Vit)
- 1 PL kryštálového cukru
- 6 PL polohrubej múky
- 1 Zlatý krém
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- 2 PL oleja
- na sirup:
- 400 ml vody
- 1 vitamínový pomarančový nápoj (LianaVit)
- 75 g cukru
- 100 ml rumu alebo pár kvapiek punčovej arómy
- pomarančová šťava
- na polevu:
- 1/2 vitamínového pomarančového nápoja (LianaVit)
- 5 PL vlažnej vody
- 100 g práškového cukru
- 1 KL oleja
- +
- marhuľový alebo pomarančový džem
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame