Pomarančový vitamínový zákusok - Tajomstvo mojej kuchyne

Pomarančový vitamínový zákusok

Maspoma

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme teplú vodu, olej a nakoniec múku zmiešanú so Zlatým krémom a kypriacim práškom. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi  20-25 minút. Podobne pripravíme pomarančovú piškótu tak, že žĺtky vyšľaháme s pomarančovým LianaVitom a 1 PL kryštálového cukru. Ostatné ako pri svetlej piškóte. Pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 20-25 minút.

Na sirup prevaríme vodu s cukrom a necháme vychladnúť. Do vlažnej vody pridáme LianaVit pomaranč, pomarančovú šťavu a rum alebo rumovú arómu. Svetlú piškótu prekrojíme na polovice. Spodný svetlý plát natrieme džemom, priložíme pomarančový plát a polejeme sirupom. Znova natrieme džemom a priložíme druhý svetlý plát. Zaťažíme a necháme niekoľko hodín postáť.

Polevu LianaVit pomaranč rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme práškový cukor a olej. Podľa potreby pridáme ešte 1-2 lyžice vody. Povrch koláča polejeme touto polevou, rozotrieme horúcim nožom. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 05. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu