Pistáciovo – malinový dezert - Tajomstvo mojej kuchyne

Pistáciovo – malinový dezert

Maspoma

Na cesto vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do tuha. Postupne pridávame rozmixované lieskovce, nasekané a rozmixované pistácie. Dáme piecť na plech s rozmermi 60×40 cm a pečieme pri 170 stupňoch Celzia približne 15-20 minút.

Nad parou roztopíme 2/3 čokolády na 48 stupňov Celzia a schladíme ju zostávajúcou 1/3 na 32 stupňov Celzia. Potom ju rozotrieme na papier na pečenie. Skoro vychladnutú narežeme na kocky a necháme úplne vychladnúť.

Šľahačku uvaríme s bielou čokoládou a necháme vychladnúť. Vychladnutú vyšľaháme a postupne primiešavame mascarpone.

Po upečení cesto nakrájame na štvorce, pomocou vrecka nastriekame krém, zakryjeme malinami, čokoládovým štvorcom a postup opakujeme. Dezert dozdobíme malinami, pistáciami a medovkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Radka Štrbková | Recept z epizódy: 27. 01. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu