Ingrediencie
- na cesto:
- 200 g kryštálového cukru
- 6 bielkov
- 40 g lieskovcov
- 150 g pistácií
- na krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g šľahačky
- 100 g bielej čokolády
- na zdobenie:
- 150 g čokolády
- 100 g malín
- pistácie
- medovka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pistáciovo – malinový dezert
Na cesto vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom do tuha. Postupne pridávame rozmixované lieskovce, nasekané a rozmixované pistácie. Dáme piecť na plech s rozmermi 60×40 cm a pečieme pri 170 stupňoch Celzia približne 15-20 minút.
Nad parou roztopíme 2/3 čokolády na 48 stupňov Celzia a schladíme ju zostávajúcou 1/3 na 32 stupňov Celzia. Potom ju rozotrieme na papier na pečenie. Skoro vychladnutú narežeme na kocky a necháme úplne vychladnúť.
Šľahačku uvaríme s bielou čokoládou a necháme vychladnúť. Vychladnutú vyšľaháme a postupne primiešavame mascarpone.
Po upečení cesto nakrájame na štvorce, pomocou vrecka nastriekame krém, zakryjeme malinami, čokoládovým štvorcom a postup opakujeme. Dezert dozdobíme malinami, pistáciami a medovkou.
Šéfkuchár: Radka Štrbková | Recept z epizódy: 27. 01. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 200 g kryštálového cukru
- 6 bielkov
- 40 g lieskovcov
- 150 g pistácií
- na krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g šľahačky
- 100 g bielej čokolády
- na zdobenie:
- 150 g čokolády
- 100 g malín
- pistácie
- medovka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame