Ingrediencie
- na cesto:
- 160 g hladkej múky
- 8 vajec
- 240 g kryštálového cukru
- 80 g pomletých pistácií
- 80 g rozpusteného masla
- troška soli
- na plnku:
- 150 g vody
- 16 g jazmínového čaju
- 150 g medu
- 300 g mliečnej čokolády ( 40%)
- 300 g horkej čokolády ( 70 %)
- 80 g masla
- +
- šípkový džem
- 3-4 PL kryštálového cukru
- asi 100 g malín
- drobné ovocie, pusinky, pistácie (na dozdobenie)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pistáciovo-čokoládová torta
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do peny a prilejeme rozpustené maslo. Múku preosejeme, pridáme pomleté pistácie, troška soli a premiešame. Suchú zmes vsypeme do žĺtkov a dobre prešľaháme. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru na sneh a zľahka ho primiešame do zmesi. Cesto vylejeme na dva plechy s papierom na pečenie, 2/3 na jeden a 1/3 na druhý. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia asi 10-12 minút.
Na krém pripravíme jazmínový čaj, ktorý vylúhujeme v 150 g horúcej vody. Zmiešame mliečnu a horkú čokoládu, zalejeme ju horúcim čajom a dochutíme medom. Zmes jemne premiešavame pokiaľ sa nám čokoláda nerozpustí. Dáme zachladiť. V miske vyšľaháme maslo a postupne prilievame a zašľahávame schladenú čokoládu.
Teplé cesto zrolujeme a necháme vychladnúť. Odstránime papier na pečenie a zarovnáme okraje. Väčšie cesto prerežeme na polovicu. Vzniknú nám tri rovnaké rolky. Prvú rozvinieme, potrieme šípkovým džemom, čokoládovým krémom a znova zatočíme. Rovnako natrieme aj ďalšiu časť a stočíme ju na predošlú. Nakoniec natrieme poslednú rolku a stočíme ju na predošlé dve rolky. Postavíme zvisle na podložku a boky aj vrch potrieme zvyškom čokoládového krému. Takto vzniknutú tortu dozdobíme pomletými pistáciami , pusinkami a ovocím.
Na malinovú omáčku skaramelizujeme 3-4 PL kryštálového cukru, pridáme roztlačené maliny a zredukujeme.
Tortu podávame preliatu malinovou omáčkou.
Šéfkuchár: Karol Stýblo | Recept z epizódy: 08. 04. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 160 g hladkej múky
- 8 vajec
- 240 g kryštálového cukru
- 80 g pomletých pistácií
- 80 g rozpusteného masla
- troška soli
- na plnku:
- 150 g vody
- 16 g jazmínového čaju
- 150 g medu
- 300 g mliečnej čokolády ( 40%)
- 300 g horkej čokolády ( 70 %)
- 80 g masla
- +
- šípkový džem
- 3-4 PL kryštálového cukru
- asi 100 g malín
- drobné ovocie, pusinky, pistácie (na dozdobenie)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame