Pistáciové minitortičky s malinami - Tajomstvo mojej kuchyne

Pistáciové minitortičky s malinami

Maspoma

Teplovzdušnú rúru vyhrejeme na 180°C a dná 5 tortových foriem s priemermi 11cm vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. V menšom hrnci zohrievame mlieko a miešaním v ňom rozpustíme marcipán. V kuchynskom robote vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do peny a pridáme žĺtky. V inej miske zmiešame suché ingrediencie (múka, kypriaci prášok, sódy bikarbóna, mleté pistácie). Suchú zmes nasypeme do mokrej, premiešame, prilejeme vychladnuté mlieko a všetko spolu zamiešame. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne primiešame k cestu. To rovnomerne rozdelíme do foriem a pečieme asi 25 minút. Po zapichnutí špajle by sa nám na ňu nemalo lepiť nedopečené cesto. Po vybratí z rúry necháme na mriežke vychladnúť.

Postup krém:   Mascarpone s cukrami vyšľaháme a pridáme šľahačkovú smotanu. Šľaháme až do stuhnutia a na záver primiešame mandľový extrakt a pistácie. Krémom naplníme zdobiace vrecko. Každý korpus jedenkrát v strede pozdĺžne prekrojíme a spodné poschodie natrieme malinovým džemom. Následne pomocou zdobiaceho vrecka nanášame krém a maliny a tortičky poskladáme. Navrch poukladáme maliny, posypeme pistáciami a dozdobíme lupeňmi ruží.

Maspoma

Šéfkuchár: Katarína Kaššová | Recept z epizódy: 10. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu