Ingrediencie
- na korpus:
- 250 ml plnotučného mlieka
- 125 g marcipánu
- 150 g masla
- 5 vajec
- 250 g hladkej múky
- 125 g mletých pistácii (lúpané, nesolené)
- 100 g práškového cukru
- 25 g vanilkového cukru
- 1 KL kypriaceho prášku do pečiva
- 3/4 KL sódy bikarbóny
- štipka soli
- hrubá múka na vysypanie foriem
- na krém:
- 625 g Mascarpone
- 500 g šľahačkovej smotany
- 2 KL mandľového extraktu
- 4 PL práškového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 125 g mletých pistácií
- malinový džem
- 2-3 vaničky čerstvých malín
- bledoružové ruže na dekoráciu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pistáciové minitortičky s malinami
Teplovzdušnú rúru vyhrejeme na 180°C a dná 5 tortových foriem s priemermi 11cm vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. V menšom hrnci zohrievame mlieko a miešaním v ňom rozpustíme marcipán. V kuchynskom robote vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do peny a pridáme žĺtky. V inej miske zmiešame suché ingrediencie (múka, kypriaci prášok, sódy bikarbóna, mleté pistácie). Suchú zmes nasypeme do mokrej, premiešame, prilejeme vychladnuté mlieko a všetko spolu zamiešame. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne primiešame k cestu. To rovnomerne rozdelíme do foriem a pečieme asi 25 minút. Po zapichnutí špajle by sa nám na ňu nemalo lepiť nedopečené cesto. Po vybratí z rúry necháme na mriežke vychladnúť.
Postup krém: Mascarpone s cukrami vyšľaháme a pridáme šľahačkovú smotanu. Šľaháme až do stuhnutia a na záver primiešame mandľový extrakt a pistácie. Krémom naplníme zdobiace vrecko. Každý korpus jedenkrát v strede pozdĺžne prekrojíme a spodné poschodie natrieme malinovým džemom. Následne pomocou zdobiaceho vrecka nanášame krém a maliny a tortičky poskladáme. Navrch poukladáme maliny, posypeme pistáciami a dozdobíme lupeňmi ruží.
Šéfkuchár: Katarína Kaššová | Recept z epizódy: 10. 04. 2016
Ingrediencie
- na korpus:
- 250 ml plnotučného mlieka
- 125 g marcipánu
- 150 g masla
- 5 vajec
- 250 g hladkej múky
- 125 g mletých pistácii (lúpané, nesolené)
- 100 g práškového cukru
- 25 g vanilkového cukru
- 1 KL kypriaceho prášku do pečiva
- 3/4 KL sódy bikarbóny
- štipka soli
- hrubá múka na vysypanie foriem
- na krém:
- 625 g Mascarpone
- 500 g šľahačkovej smotany
- 2 KL mandľového extraktu
- 4 PL práškového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 125 g mletých pistácií
- malinový džem
- 2-3 vaničky čerstvých malín
- bledoružové ruže na dekoráciu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame