Ingrediencie
- na snehové cesto:
- 5 vaječných bielkov
- 400 g kryštálového cukru
- 100 g mletých pistácií
- na krém:
- 500g mascarpone
- 80 ml sladkej smotany 40%
- 200 g jemného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- kôra z bio limetky
- +
- 250 g jahôd
- čerešne, fosinky, jedlé kvety
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pistáciové laskonky s jemným krémom a ovocím
Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou do tuhej peny (asi 12 minút) a necháme mierne vychladnúť. Postupne primiešame najemno pomleté pistácie. Na plech dáme papier na pečenie, priložíme formičky a „nakôpkujeme“ sneh do otvorov formičiek. Dnom lyžice kôpky pritlačíme na papier a uhladíme. Formičky zľahka nadvihneme a laskonky necháme na plechu. Laskonky pečieme pri teplote 130°C asi 15 minút, potom teplotu znížime na 80°C a necháme ich dosušiť 20 minút.
Na krém vyšľaháme dotuha mascarpone, tvaroh, sladkú smotanu a práškový cukor a potom zľahka primiešame nastrúhanú kôru z limetky. Vychladnuté laskonky naplníme krémom a na vrch krému dáme na plátky nakrájane jahody, spojíme druhou laskonkou a vrch ozdobíme jahodou, čerešňou, fosinkami a jedlými kvetmi.
Šéfkuchár: Erik Machovič | Recept z epizódy: 30. 06. 2019
Ingrediencie
- na snehové cesto:
- 5 vaječných bielkov
- 400 g kryštálového cukru
- 100 g mletých pistácií
- na krém:
- 500g mascarpone
- 80 ml sladkej smotany 40%
- 200 g jemného tvarohu
- 100 g práškového cukru
- kôra z bio limetky
- +
- 250 g jahôd
- čerešne, fosinky, jedlé kvety
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame