Pistáciové laskonky s jemným krémom a ovocím - Tajomstvo mojej kuchyne

Pistáciové laskonky s jemným krémom a ovocím

Maspoma

Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou do tuhej peny (asi 12 minút) a necháme mierne vychladnúť. Postupne primiešame najemno pomleté pistácie. Na plech dáme papier na pečenie, priložíme formičky a  „nakôpkujeme“ sneh do otvorov formičiek. Dnom lyžice kôpky pritlačíme na papier a uhladíme. Formičky zľahka nadvihneme a laskonky necháme na plechu. Laskonky pečieme pri teplote 130°C asi 15 minút, potom teplotu znížime na 80°C a necháme ich dosušiť 20 minút.

Na krém vyšľaháme dotuha mascarpone, tvaroh, sladkú smotanu a práškový cukor a potom  zľahka primiešame nastrúhanú kôru z limetky. Vychladnuté laskonky naplníme krémom a na vrch krému dáme na plátky nakrájane jahody, spojíme druhou  laskonkou a vrch ozdobíme jahodou, čerešňou, fosinkami a jedlými kvetmi.

Maspoma

Šéfkuchár: Erik Machovič | Recept z epizódy: 30. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu