Ingrediencie
- 2 balíčky podlhovastých piškót,
- 500 g mascarpone,
- 500 g jemného tvarohu,
- 250 g cukru,
- 500 ml šľahačky,
- 12 plátkov želatiny,
- 2 marhuľové kompóty,
- 1 vanilínový cukor,
- 100 g orechov,
- 50 g cukru,
- 2 PL kakaa
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Piškótnik
Piškóty namočíme do marhuľovej šťavy a uložíme na dno a po okrajoch misy. Zmiešame tvaroh s mascarpone a cukrom. Želatínu rozpustíme, primiešame k tvarohovej zmesi a nakoniec primiešame ušľahanú šľahačku. Na piškóty dáme vrstvu tvarohovej zmesi, na ňu poukladáme marhule a dáme ešte jednu vrstvu tvarohu. Koláč necháme najlepšie cez noc v chladničke. Kryštálový cukor rozpustíme na karamel, opražíme v ňom nasekané orechy, preložíme na plech a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme piškotník orechmi a kakaom.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 10. 05. 2015
Ingrediencie
- 2 balíčky podlhovastých piškót,
- 500 g mascarpone,
- 500 g jemného tvarohu,
- 250 g cukru,
- 500 ml šľahačky,
- 12 plátkov želatiny,
- 2 marhuľové kompóty,
- 1 vanilínový cukor,
- 100 g orechov,
- 50 g cukru,
- 2 PL kakaa
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame