Ingrediencie
- (na 50 ks)
- na korpus:
- 250 g krupicového cukru,
- 90 g bielkov,
- 170 g vlašských jadier ,
- 1 KL (zarovnaná) mletého badiánu,
- na orechovú griláž do náplne:
- 75 g krupicového cukru,
- 50 g vlašských jadier,
- na náplň:
- 150 g fondánu Dr. Oetker,
- 180 g stuženého tuku,
- 100 g cukrovej kakaovej polevy,
- 20 g kakaa
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pišingerova jadranka
Bielky s krupicovým cukrom nahrejeme nad parou na 60°C (bielky majú jemne páliť). Do takto nahriatych bielok vsypeme mleté orechy a badián, premiešame a necháme odstáť do druhého dňa. Na druhý deň striekame pomocou vrecka, prípadne pretierame cez šablónu na laskonky.
Cukor upálime do zlatista, vsypeme jemne zomleté orechy. Vyberieme na vymastený plech a po stuhnutí rozdrvíme na jemno.
Stužený tuk a fondán vyšľaháme, zalejeme rozpustenou čokoládou a vyšľaháme do peny.
V závere šľahania vsypeme kakao a pripravenú orechovú griláž.
Šéfkuchár: Jana Pišteková a Mária Tulcová | Recept z epizódy: 08. 12. 2013
Ingrediencie
- (na 50 ks)
- na korpus:
- 250 g krupicového cukru,
- 90 g bielkov,
- 170 g vlašských jadier ,
- 1 KL (zarovnaná) mletého badiánu,
- na orechovú griláž do náplne:
- 75 g krupicového cukru,
- 50 g vlašských jadier,
- na náplň:
- 150 g fondánu Dr. Oetker,
- 180 g stuženého tuku,
- 100 g cukrovej kakaovej polevy,
- 20 g kakaa
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame