Ingrediencie
- na cesto:
- 5ks vajcia,
- 100 g práškového cukru,
- 100 g polohrubej múky,
- 100 g čokolády na varenie,
- 100 g masla,
- 2 PL kakaa,
- ½ balíčka prášku do pečiva
- na karamelový krém:
- 100 g kryštálového cukru,
- 250 ml smotany 33%,
- 1 Zlatý klas,
- 100 ml mlieka,
- 3 žĺtky,
- 100 g masla,
- 125 ml šľahačky
- na krém s bielou čokoládou:
- 250 ml sladkej smotany 33%,
- 100 g bielej čokolády
- na marinádu:
- 1 bio pomaranč,
- 100 g kryštálového cukru,
- 70 ml tatranského čaju 22%
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Piešťanské lekno
Práškový cukor vymiešame s maslom do peny, pridáme žĺtky, roztopenú čokoládu, kakao, vymiešame dohladka a nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Do cesta zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 15 minút.
Karamelový krém: Cukor skaramelizujeme, zalejeme smotanou a necháme prevariť, až kým bude karamel roztopený. Pridáme smotanu zmiešanú so Zlatým klasom, žĺtkami a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krému pridáme maslo, vyšľaháme a nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
Krém s bielou čokoládou: Sladkú smotanu uvaríme s plátkami bielej čokolády, necháme vychladnúť, (najlepšie aj dvanásť hodín) a následne vyšľaháme hustý krém.
Marináda: Cukor skaramelizujeme a zalejeme tatranským čajom. Bio pomaranč ošúpeme a kôru vyčistíme od bielej spodnej vrstvy. Kôru z pomaranča nakrájame na pásiky a necháme macerovať v marináde, neskôr precedíme.
Z vychladnutého plátu cesta vykrajujeme rôzne tvary formičkami, cesto necháme vo formičke, polejeme marinádou, aby sa cesto napilo a zostalo vláčne. Formičky doplníme karamelovým krémom a krémom s bielou čokoládou. Necháme stuhnúť v chlade asi dve hodiny. Po stuhnutí opatrne vytlačíme z formičiek a preložíme na tanier. Dozdobíme čokoládovým leknom.
Šéfkuchár: Šimon Mráz | Recept z epizódy: 01. 02. 2015
Ingrediencie
- na cesto:
- 5ks vajcia,
- 100 g práškového cukru,
- 100 g polohrubej múky,
- 100 g čokolády na varenie,
- 100 g masla,
- 2 PL kakaa,
- ½ balíčka prášku do pečiva
- na karamelový krém:
- 100 g kryštálového cukru,
- 250 ml smotany 33%,
- 1 Zlatý klas,
- 100 ml mlieka,
- 3 žĺtky,
- 100 g masla,
- 125 ml šľahačky
- na krém s bielou čokoládou:
- 250 ml sladkej smotany 33%,
- 100 g bielej čokolády
- na marinádu:
- 1 bio pomaranč,
- 100 g kryštálového cukru,
- 70 ml tatranského čaju 22%
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame