Ingrediencie
- 4 jablká
- na plnku:
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 250 g tvarohu
- 2 PL trstinového cukru
- 1PL vanilkového cukru Dr. Oetker
- 2 PL roztopeného masla
- 80 g mletých mandlí
- 2 žĺtky
- 1 ČL škorice
- na mandľový obal:
- 70 g mletých mandlí
- 1 ČL mletej škorice
- 3 PL trstinového cukru
- 1 ČL vanilkového cukru Dr. Oetker
- 2 PL mäkkého masla
- na čiapky:
- 2 bielky
- 110 g práškového cukru
- citrónová šťava
- škorica
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečené plnené jablká
Jabĺčka umyjeme, opatrne vydlabeme a vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou. Na obal zmiešame pomleté mandle, škoricu, vanilkový a trstinový cukor. Jabĺčka zvonka potrieme maslom a obalíme v zmesi. Suroviny na plnku dáme do misky a spolu prešľaháme. Hotovou zmesou naplníme jablká. Vložíme do rúry , vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút. Z bielkov, cukru a citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh. Na vrchu jabĺk vytvoríme biele čiapky , ktoré posypeme škoricou. Na záver zapečieme pri teplote 220 stupňov Celzia asi 8-10 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 12. 2017
Ingrediencie
- 4 jablká
- na plnku:
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 250 g tvarohu
- 2 PL trstinového cukru
- 1PL vanilkového cukru Dr. Oetker
- 2 PL roztopeného masla
- 80 g mletých mandlí
- 2 žĺtky
- 1 ČL škorice
- na mandľový obal:
- 70 g mletých mandlí
- 1 ČL mletej škorice
- 3 PL trstinového cukru
- 1 ČL vanilkového cukru Dr. Oetker
- 2 PL mäkkého masla
- na čiapky:
- 2 bielky
- 110 g práškového cukru
- citrónová šťava
- škorica
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame