Ingrediencie
- na cesto:
- 2 bielky
- 150 g kryštálového cukru
- 80 g mletých orechov
- 2 PL hrubej múky
- na krém:
- 2 žĺtky
- 1 vajce
- 5 PL kryštálového cukru
- 2 PL kakaa
- 200 g masla
- 1 vanilkový cukor
- na polevu:
- 100 g čokolády na varenie
- 100 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Parížske rožky
Vymiešame sneh z 2 bielkov, pridáme kryštálový cukor a vymiešame nad parou do zhustnutia. Pridáme pomleté orechy, hrubú múku a ešte premiešame. Necháme vychladnúť. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na plech s papierom na pečenie rožky a pečieme pri 120 stupňoch približne 25 min.
Nad parou šľaháme 2 žĺtky a jedno celé vajce, cukor a vanilkový cukor. Necháme vychladnúť a do vychladnutého krému zašľaháme maslo a kakao. Krémom naplníme cukrárske vrecko a krém nastriekame na vychladnuté rožky. Takto pripravené rožky necháme dobre schladiť a namáčame v čokoládovej poleve, ktorú sme pripravili rozpustením čokolády s maslom nad parou.
Šéfkuchár: Adriana Kučerová | Recept z epizódy: 11. 12. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 2 bielky
- 150 g kryštálového cukru
- 80 g mletých orechov
- 2 PL hrubej múky
- na krém:
- 2 žĺtky
- 1 vajce
- 5 PL kryštálového cukru
- 2 PL kakaa
- 200 g masla
- 1 vanilkový cukor
- na polevu:
- 100 g čokolády na varenie
- 100 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame