Parížske rožky - Tajomstvo mojej kuchyne

Parížske rožky

Maspoma

Vymiešame sneh z 2 bielkov, pridáme kryštálový cukor a vymiešame nad parou do zhustnutia. Pridáme pomleté orechy, hrubú múku a ešte premiešame. Necháme vychladnúť. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na plech s papierom na pečenie rožky a pečieme pri 120 stupňoch približne 25 min.

Nad parou šľaháme 2 žĺtky a jedno celé vajce, cukor a vanilkový cukor. Necháme vychladnúť a do vychladnutého krému zašľaháme maslo a kakao. Krémom naplníme cukrárske vrecko a krém nastriekame na vychladnuté rožky.  Takto pripravené rožky necháme dobre schladiť a namáčame v čokoládovej poleve, ktorú sme pripravili  rozpustením čokolády s maslom nad parou.

Maspoma

Šéfkuchár: Adriana Kučerová | Recept z epizódy: 11. 12. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu