Ingrediencie
- na Panna cottu:
- 800 ml smotany (33%)
- 200 g bielej čokolády
- 40 g krupicového cukru
- 1 vanilkový struk
- 5 plátkov želatíny
- rozmarín
- na vínovo - medovú redukciu:
- 600 ml červeného vína
- 3 PL medu
- 1 ks škorice
- 1 vanilkový struk
- 240 g sliviek
- na pierko (dekoráciu):
- 1 bielok
- 20 g Solamylu
- 80 g hladkej múky
- 15 g krupicového cukru
- 100 ml smotany(12%)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Panna cotta z bielej čokolády so slivkami
Postup: Plátkovú želatínu namočíme do vody. Do nádoby nalejeme smotanu, pridáme krupicový cukor, vetvičky rozmarínu a vyškriabeme vanilkový struk. Zmes necháme prevariť, precedíme a pridáme bielu čokoládu. Po ochladení pridáme plátkovú želatínu. Pripravíme formu, ktorú vyložíme potravinárskou fóliou, panna cottu do nej nalejeme a necháme stuhnúť.
vínovo medová redukcia:
Do panvice nalejeme víno, pridáme 3 PL medu, škoricu a vanilkový struk. Zmes necháme redukovať, vložíme do nej vykôstkované a nakrájané slivky, dusíme.
pierko – dekorácia:
Zo surovín si vypracujeme liate cesto a štetcom ho nanesieme na silikónovú podložku, pečieme pri teplote 180 stupňov 8 minút.
Šéfkuchár: Ondrej Jurčo | Recept z epizódy: 13. 11. 2016
Ingrediencie
- na Panna cottu:
- 800 ml smotany (33%)
- 200 g bielej čokolády
- 40 g krupicového cukru
- 1 vanilkový struk
- 5 plátkov želatíny
- rozmarín
- na vínovo - medovú redukciu:
- 600 ml červeného vína
- 3 PL medu
- 1 ks škorice
- 1 vanilkový struk
- 240 g sliviek
- na pierko (dekoráciu):
- 1 bielok
- 20 g Solamylu
- 80 g hladkej múky
- 15 g krupicového cukru
- 100 ml smotany(12%)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame