Ingrediencie
- na cesto:
- 6 PL hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 4 vajcia
- perlivá minerálka
- čerstvé bylinky (oregano, bazalka)
- soľ
- na plnku:
- 100 g sušených paradajok
- 300 g šampiňónov
- 2 šalotky
- 2 hrste čerstvého špenátu
- 200 g syra na strúhanie
- maslo
- soľ
- olej
- +
- vajcia (na vrch palaciniek - podľa počtu palaciniek)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Palacinkové slimáky
Na plnku nakrájame šalotku, opražíme ju na oleji, pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny, sušené paradajky a podusíme. Neskôr pridáme čerstvý špenát, znova premiešame, podusíme a dochutíme soľou. Ďalej si pripravíme cesto na palacinky. Do mlieka pridáme múku, vajcia, nasekané bylinky, trocha perlivej minerálky a soli. Palacinky pečieme na horúcom oleji. Hotové plníme šampiňónovou plnkou, zavinieme a stočíme do tvaru slimáka. Takto pripravené ukladáme na maslom vymastenú panvicu, tak aby sme ju zaplnili. Do stredu každého slimáka rozbijeme surové vajíčko. Osolíme a vrch posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 15 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 02. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 6 PL hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 4 vajcia
- perlivá minerálka
- čerstvé bylinky (oregano, bazalka)
- soľ
- na plnku:
- 100 g sušených paradajok
- 300 g šampiňónov
- 2 šalotky
- 2 hrste čerstvého špenátu
- 200 g syra na strúhanie
- maslo
- soľ
- olej
- +
- vajcia (na vrch palaciniek - podľa počtu palaciniek)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame