Ovocný tunel - Tajomstvo mojej kuchyne

Ovocný tunel

Maspoma

Piškótové cesto: Vyšľaháme vajíčka s cukrom a jedným vanilínovým cukrom. Do vyšľahanej masy vmiešame múku s kypriacim práškom, odoberieme ¼ a dáme do nej kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme surové cesto a pečieme pri teplote cca 180 °C v predhriatej rúre 7 až 10 minút s tým, že po 3 – 4 minútach znížime teplotu rúry na 150 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť, odstránime papier a podľa tvaru formy narežeme vrchný (užší)a spodný (širší) plát. Širší plát vložíme do formy, potrieme džemom, polovicou plnky, poukladáme ovocie, potom vylejeme druhú polovicu plnky a na vrch uložíme užší plát. Roládu necháme stuhnúť v chlade, potom vyklopíme z formy, zvyšnú plnku rozotrieme na povrchu a pomocou lyžice pokropíme polevou. Po stuhnutí krájame na tunelové rezy.

Plnka: Maslo zmiešame s Palmarínom. Postupne vmiešame práškový cukor, vanilínový cukor a tvaroh.

Poleva: V mliečnom hrnci pri nízkej teplote rozpustíme čokoládu a pridáme trochu oleja. Pre dosiahnutie tmavšej polevy môžeme pridať kakao

Maspoma

Šéfkuchár: Vlado Kubala | Recept z epizódy: 02. 02. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu