Ingrediencie
- 5 vajec,
- 2 vanilínové cukry,
- 120 g kryštálového cukru,
- 130 g polohrubej múky,
- 1 kypriaci prášok do pečiva,
- 2 PL kakaa,
- 100 g masla,
- 100 g Palmarínu,
- 200 g tvarohu,
- 200 g práškového cukru,
- 50 g ovocného lekváru,
- 500 g ovocia (jahody, broskyne - podľa chuti čerstvé alebo zavárané),
- 200 g čokolády na varenie,
- 50 ml oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ovocný tunel
Piškótové cesto: Vyšľaháme vajíčka s cukrom a jedným vanilínovým cukrom. Do vyšľahanej masy vmiešame múku s kypriacim práškom, odoberieme ¼ a dáme do nej kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme surové cesto a pečieme pri teplote cca 180 °C v predhriatej rúre 7 až 10 minút s tým, že po 3 – 4 minútach znížime teplotu rúry na 150 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť, odstránime papier a podľa tvaru formy narežeme vrchný (užší)a spodný (širší) plát. Širší plát vložíme do formy, potrieme džemom, polovicou plnky, poukladáme ovocie, potom vylejeme druhú polovicu plnky a na vrch uložíme užší plát. Roládu necháme stuhnúť v chlade, potom vyklopíme z formy, zvyšnú plnku rozotrieme na povrchu a pomocou lyžice pokropíme polevou. Po stuhnutí krájame na tunelové rezy.
Plnka: Maslo zmiešame s Palmarínom. Postupne vmiešame práškový cukor, vanilínový cukor a tvaroh.
Poleva: V mliečnom hrnci pri nízkej teplote rozpustíme čokoládu a pridáme trochu oleja. Pre dosiahnutie tmavšej polevy môžeme pridať kakao
Šéfkuchár: Vlado Kubala | Recept z epizódy: 02. 02. 2014
Ingrediencie
- 5 vajec,
- 2 vanilínové cukry,
- 120 g kryštálového cukru,
- 130 g polohrubej múky,
- 1 kypriaci prášok do pečiva,
- 2 PL kakaa,
- 100 g masla,
- 100 g Palmarínu,
- 200 g tvarohu,
- 200 g práškového cukru,
- 50 g ovocného lekváru,
- 500 g ovocia (jahody, broskyne - podľa chuti čerstvé alebo zavárané),
- 200 g čokolády na varenie,
- 50 ml oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame