Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- 140 g masla
- 1 vajce
- 1 PL rumu
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
- na krém:
- 250 g mascarpone
- 200 g šľahačky
- 100 g bielej čokolády
- na malinovú omáčku:
- 100 g kryštálového cukru
- 150 g mrazených malín
- na dozdobenie:
- jahody, kiwi, maliny, čučoriedky
- 50 g čokolády na varenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ovocné krehké košíčky s mascarponovým krémom
Suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme postáť v chladničke minimálne 2 hodiny. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrojíme menšie a väčšie kruhy, kvetinky, hviezdice, ktoré dáme do formičiek a pečieme asi 8 minút pri teplote 180 stupňov.
Vychladené košíčky vyklopíme z formičiek, dno potrieme rozpustenou čokoládou, aby nezvlhli. Vyšľahanú šľahačku, ktorú sme si uvarili deň vopred s bielou čokoládou, zmiešame s vymiešaným mascarpone. Cukor skaramelizujeme, pridáme mrazené maliny, necháme zmes odpariť a prepasírujeme. Malinovú omáčku dáme na dno košíčka, pridáme mascarponový krém a ozdobíme ovocím.
Šéfkuchár: Kristína Szerzödiová | Recept z epizódy: 14. 03. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- 140 g masla
- 1 vajce
- 1 PL rumu
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
- na krém:
- 250 g mascarpone
- 200 g šľahačky
- 100 g bielej čokolády
- na malinovú omáčku:
- 100 g kryštálového cukru
- 150 g mrazených malín
- na dozdobenie:
- jahody, kiwi, maliny, čučoriedky
- 50 g čokolády na varenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame