Ovocné krehké košíčky s mascarponovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Ovocné krehké košíčky s mascarponovým krémom

Maspoma

Suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme postáť v chladničke minimálne 2 hodiny. Cesto rozvaľkáme  na hrúbku 1 cm a vykrojíme menšie a väčšie kruhy, kvetinky, hviezdice, ktoré dáme do formičiek  a pečieme asi 8 minút pri teplote 180 stupňov.

Vychladené košíčky vyklopíme z formičiek, dno potrieme rozpustenou čokoládou, aby nezvlhli. Vyšľahanú šľahačku, ktorú sme si  uvarili deň vopred s bielou čokoládou, zmiešame s vymiešaným mascarpone. Cukor skaramelizujeme, pridáme mrazené maliny, necháme zmes odpariť a prepasírujeme. Malinovú omáčku dáme na dno košíčka, pridáme mascarponový krém a ozdobíme ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Kristína Szerzödiová | Recept z epizódy: 14. 03. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu