Ingrediencie
- 150 g krupicového cukru,
- 85 g hladkej muky,
- štipka soli,
- 1 l mlieka,
- 8 žĺtkov,
- vanilkový cukor (extrakt),
- 2-3 balíčky maslových sušienok,
- 50 ml Bourbonu,
- 2 lyžice Amareta (rumu),
- ovocie (jahody, černice, čučoriedky, maliny...),
- 4-6 tyčiniek Mars,
- 500 ml šľahačky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ovocná vášeň
V hrnci uvaríme vanilkový krém – cukor, múku a štipku soli vmiešame do mlieka. Za stáleho miešania privedieme pomaly k varu a odložíme bokom. Žĺtky oddelíme od bielkov a miešame ich, pokiaľ nebudú husté a svetlé. Žĺtkovú zmes postupne pridávame do mliečneho krému, za stáleho miešania znovu privedieme k varu a povaríme ešte minútu – dve. Nakoniec pridáme vanilkový cukor. Tretinu sušienok naukladáme na dno sklenej misy s objemom min 2 litre. Bourbon zmiešame s Amaretom a sušienky pokvapkáme. Rozložíme na ne tretinu ovocia, nalejeme tretinu vanilkového krému a posypeme polovicou nakrájaných čokoládových tyčiniek. Vrstvy opakujeme, končime krémom. Dezert ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ovocím.
Šéfkuchár: Sylvia Lakatosšová | Recept z epizódy: 12. 02. 2012
Ingrediencie
- 150 g krupicového cukru,
- 85 g hladkej muky,
- štipka soli,
- 1 l mlieka,
- 8 žĺtkov,
- vanilkový cukor (extrakt),
- 2-3 balíčky maslových sušienok,
- 50 ml Bourbonu,
- 2 lyžice Amareta (rumu),
- ovocie (jahody, černice, čučoriedky, maliny...),
- 4-6 tyčiniek Mars,
- 500 ml šľahačky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame