Ovocná vášeň - Tajomstvo mojej kuchyne

Ovocná vášeň

Maspoma

V hrnci uvaríme vanilkový krém – cukor, múku a štipku soli vmiešame do mlieka. Za stáleho miešania privedieme pomaly k varu a odložíme bokom. Žĺtky oddelíme od bielkov a miešame ich, pokiaľ nebudú husté a svetlé. Žĺtkovú zmes postupne pridávame do mliečneho krému, za stáleho miešania znovu privedieme k varu a povaríme ešte minútu – dve. Nakoniec pridáme vanilkový cukor. Tretinu sušienok naukladáme na dno sklenej misy s objemom min 2 litre. Bourbon zmiešame s Amaretom a sušienky pokvapkáme. Rozložíme na ne tretinu ovocia, nalejeme tretinu vanilkového krému a posypeme polovicou nakrájaných čokoládových tyčiniek. Vrstvy opakujeme, končime krémom. Dezert ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Sylvia Lakatosšová | Recept z epizódy: 12. 02. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu