Ingrediencie
- 210 g masla,
- 410 g práškového cukru,
- 1 ks vanilkový cukor,
- 5 vajec,
- 140 g vlašských orechov,
- 140 g polohrubej múky,
- 1 ČL prášku do pečiva
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechové rezy
Maslo rozotrieme spolu s 200 g práškového cukru. Bielky spolu s 10 g cukru vyšlaháme dotuha a zľahka vmiešame do rozotretého masla. Nakoniec pridáme múku s orechmi, práškovým a vanilkovým cukrom. Vylejeme na mastný papier a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minut. Zo zvyšného cukru a žltok vymiešame polevu, ktorú nalejeme na ešte teplý upečený korpus. Po zaschnutí a vychladnutí nakrájame.
Šéfkuchár: Michal Baniar | Recept z epizódy: 17. 03. 2013
Ingrediencie
- 210 g masla,
- 410 g práškového cukru,
- 1 ks vanilkový cukor,
- 5 vajec,
- 140 g vlašských orechov,
- 140 g polohrubej múky,
- 1 ČL prášku do pečiva
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame