Ingrediencie
- na parfait:
- 6 vajec,
- 250 g orechov,
- 300 ml šľahačky,
- 300 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- škorica,
- na čipku:
- 60 g masla,
- 125 g práškového cukru,
- 30 g hladkej múky,
- 60 g sezamu,
- 50 ml pomarančovej šťavy,
- kôra z polovice pomaranča,
- pomaranč a pomarančový likér na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechové parfait so sezamovou čipkou
Skaramelizujeme 100 g cukru, do karamelu pridáme orechy a spolu opražíme. Necháme vychladnúť a rozdrvíme v mixéri. 45 g cukru a vodu varíme kým nám nevznikne hustejší sirup. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka, žĺtka vyšľaháme nad parou spolu so 125 g cukru a pridáme k nim cukrový sirup, šľaháme do zhustnutia a ďalej šľaháme až do vychladnutia. K bielkom pridáme štipku soli a 30 g cukru a ušľaháme sneh. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Do vychladnutých žĺtkov primiešame sneh, šľahačku, rozdrvené orechy v karameli, škoricu a vanilkový cukor. Dáme zamraziť.
Na čipku zmiešame múku , cukor, sezam, pomarančovú šťavu, kôru a roztopené maslo a necháme vychladnúť. Zmes natrieme na plech a pečieme asi 5- 7 min pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť, polámeme a použijeme ako ozdobu k parfait.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 11. 2012
Ingrediencie
- na parfait:
- 6 vajec,
- 250 g orechov,
- 300 ml šľahačky,
- 300 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- škorica,
- na čipku:
- 60 g masla,
- 125 g práškového cukru,
- 30 g hladkej múky,
- 60 g sezamu,
- 50 ml pomarančovej šťavy,
- kôra z polovice pomaranča,
- pomaranč a pomarančový likér na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame