Ingrediencie
- na orechové guľky:
- 250 g mletých orechov + 100 g orechov na obaľovanie
- 250 g práškového cukru
- 1 bielok
- 2-3 PL rumu
- 20-25 ks zaváraných višní
- na flambované banány:
- 2 banány
- 3 PL trstinového cukru
- 2 PL masla
- rum na flambovanie
- šľahačka
- 100 g čokolády
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechové guľky a Flambované banány
Postup:
Orechové guľky:
Mleté orechy, preosiaty cukor, rum a bielok si premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky. Do stredu vložíme višňu a hotovú guľku obalíme v mletých orechoch.
Flambované banány:
Na panvici rozpálime maslo, na ktorom opečieme na pásy nakrájané banány. Posypeme ich cukrom, ktorý necháme chvíľu roztopiť. Banány polejeme rumom a zapálime. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a nastrúhanou čokoládou
Šéfkuchár: Dominika Kavaschová | Recept z epizódy: 18. 12. 2016
Ingrediencie
- na orechové guľky:
- 250 g mletých orechov + 100 g orechov na obaľovanie
- 250 g práškového cukru
- 1 bielok
- 2-3 PL rumu
- 20-25 ks zaváraných višní
- na flambované banány:
- 2 banány
- 3 PL trstinového cukru
- 2 PL masla
- rum na flambovanie
- šľahačka
- 100 g čokolády
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame