Ingrediencie
- na korpus:
- 60 g nasekaných vlašských orechov
- 75 g špaldovej hladkej múky
- 3 vajcia
- 100 g práškového trstinového cukru
- troška škorice
- štipka prášku do pečiva
- rum alebo iný likér
- na gaštanový krém:
- 1 kocka gaštanového pyré
- 250 ml šľahačky
- na malinovú redukciu:
- 250 g mrazených malín
- 1-2 PL trstinového cukru
- 1-2 PL medu
- ½ citrónu
- 100 ml černicovej šťavy
- +
- 250 ml šľahačky
- práškové kakao
- maliny
- mäta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Opité gaštanové poháre
Na korpus oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do penista. K zmesi pridáme škoricu, opražené a nasekané vlašské orechy a premiešame. Ďalej prisypeme múku so štipkou kypriaceho prášku, prilejeme troška vody a rumu. Z bielkov vyšľaháme sneh , ktorý zľahka zapracujeme do zmesi. Vylejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 15-20 minút.
Na krém vyšľaháme 500 ml šľahačky a asi polovicu pridáme do roztlačeného gaštanového pyré (druhú polovicu použijeme pri príprave pohára). Necháme schladiť.
Maliny dáme do panvice s trochou vody, posypeme trstinovým cukrom a zredukujeme. Neskôr pridáme šťavu z citróna a černicovú šťavu, znova zredukujeme a na záver dochutíme medom. Hotovú zmes prepasírujeme cez sitko.
Servírujeme do väčšieho skleneného pohára a to tak, že na dno nalámeme kúsky korpusu, ktoré pokvapkáme rumom, ďalej vrstvíme gaštanový krém, ktorý zalejeme malinovou redukciou a dozdobíme vrstvou šľahačky. Celé ešte raz zopakujeme. Vrch posypeme kakaom, malinami a mätou.
Šéfkuchár: Razija Trnačevič | Recept z epizódy: 31. 03. 2019
Ingrediencie
- na korpus:
- 60 g nasekaných vlašských orechov
- 75 g špaldovej hladkej múky
- 3 vajcia
- 100 g práškového trstinového cukru
- troška škorice
- štipka prášku do pečiva
- rum alebo iný likér
- na gaštanový krém:
- 1 kocka gaštanového pyré
- 250 ml šľahačky
- na malinovú redukciu:
- 250 g mrazených malín
- 1-2 PL trstinového cukru
- 1-2 PL medu
- ½ citrónu
- 100 ml černicovej šťavy
- +
- 250 ml šľahačky
- práškové kakao
- maliny
- mäta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame