Opité gaštanové poháre - Tajomstvo mojej kuchyne

Opité gaštanové poháre

Maspoma

Na korpus  oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do penista. K zmesi pridáme škoricu, opražené  a nasekané vlašské orechy a premiešame. Ďalej prisypeme múku so štipkou kypriaceho prášku, prilejeme troška vody a rumu. Z bielkov vyšľaháme sneh , ktorý zľahka zapracujeme do zmesi. Vylejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej  na 180 stupňov Celzia asi  15-20 minút.

Na krém vyšľaháme 500 ml šľahačky a asi polovicu pridáme do roztlačeného gaštanového pyré (druhú polovicu použijeme pri príprave pohára). Necháme schladiť.

Maliny dáme do panvice s trochou vody, posypeme trstinovým cukrom a zredukujeme. Neskôr pridáme šťavu z citróna a černicovú šťavu, znova  zredukujeme a na záver dochutíme medom. Hotovú zmes prepasírujeme cez sitko.

Servírujeme do väčšieho skleneného pohára a to tak, že na dno nalámeme kúsky korpusu, ktoré pokvapkáme rumom, ďalej vrstvíme gaštanový krém, ktorý zalejeme malinovou redukciou a dozdobíme vrstvou šľahačky. Celé ešte raz zopakujeme. Vrch posypeme kakaom, malinami a mätou.

Maspoma

Šéfkuchár: Razija Trnačevič | Recept z epizódy: 31. 03. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu