Nepečený dezert z kozieho syra s rebarborovou omáčkou z červenej repy - Tajomstvo mojej kuchyne

Nepečený dezert z kozieho syra s rebarborovou omáčkou z červenej repy

Maspoma

Postup: Sušienky rozdrvíme a spojíme s mäkkým maslom, vyvaľkáme cez papier na hrúbku pol centimetra, vykrojíme krúžok a dáme zatuhnúť. Červenú repu nastrúhame na jemno a varíme ju s polovicou vína a želírovacím cukrom domäkka, rozmixujeme a prepasírujeme cez sito. Hotovú zmes dáme vychladiť. Vychladenú silikónovú formu vymažeme rozpustenou horkou čokoládou na varenie. Opakujeme minimálne dvakrát. Kozí syr, šľahačku a cukor vyšľaháme do hustej peny, za stáleho miešanie pridáme rozpustenú bielu čokoládu a citrónovú kôru s citrónovou šťavou. Zmes vrstvíme do čokoládou vytrených foriem. Dovnútra vložíme kus rebarbory, ktorú sme povarili na karameli a víne. Na vrch dáme stuhnuté cesto zo sušienok a masla. Z čokolády, ktorá zvýšila si spravíme dekorácie. Rozpustenú tmavú čokoládu natrieme na fóliu, pretrieme ju bielou čokoládou, dáme stuhnúť do chladničky a zo stuhnutej hmoty nalámeme rôzne tvary čokolády, ktoré použijeme na dozdobenie. Na tanier dáme omáčku z repy a želírovacieho cukru, naň vyklopíme dezert, okolo naaranžujeme rebarboru, dozdobíme mätou a kusmi čokolády.

Maspoma

Šéfkuchár: Ján Oslanec | Recept z epizódy: 12. 03. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu