Ingrediencie
- 100 g kozieho syra
- 75 g smotany na šľahanie
- 100 g bielej čokolády
- 50 g horkej čokolády na varenie
- 50 g cukru + cukor na karamel
- 1 citrón
- 50 g rebarbory mrazenej
- 200 ml červeného vína
- 1 červená repa
- 40 g želírovacieho cukru
- 50 g maslových sušienok
- 40 g masla
- mäta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Nepečený dezert z kozieho syra s rebarborovou omáčkou z červenej repy
Postup: Sušienky rozdrvíme a spojíme s mäkkým maslom, vyvaľkáme cez papier na hrúbku pol centimetra, vykrojíme krúžok a dáme zatuhnúť. Červenú repu nastrúhame na jemno a varíme ju s polovicou vína a želírovacím cukrom domäkka, rozmixujeme a prepasírujeme cez sito. Hotovú zmes dáme vychladiť. Vychladenú silikónovú formu vymažeme rozpustenou horkou čokoládou na varenie. Opakujeme minimálne dvakrát. Kozí syr, šľahačku a cukor vyšľaháme do hustej peny, za stáleho miešanie pridáme rozpustenú bielu čokoládu a citrónovú kôru s citrónovou šťavou. Zmes vrstvíme do čokoládou vytrených foriem. Dovnútra vložíme kus rebarbory, ktorú sme povarili na karameli a víne. Na vrch dáme stuhnuté cesto zo sušienok a masla. Z čokolády, ktorá zvýšila si spravíme dekorácie. Rozpustenú tmavú čokoládu natrieme na fóliu, pretrieme ju bielou čokoládou, dáme stuhnúť do chladničky a zo stuhnutej hmoty nalámeme rôzne tvary čokolády, ktoré použijeme na dozdobenie. Na tanier dáme omáčku z repy a želírovacieho cukru, naň vyklopíme dezert, okolo naaranžujeme rebarboru, dozdobíme mätou a kusmi čokolády.
Šéfkuchár: Ján Oslanec | Recept z epizódy: 12. 03. 2017
Ingrediencie
- 100 g kozieho syra
- 75 g smotany na šľahanie
- 100 g bielej čokolády
- 50 g horkej čokolády na varenie
- 50 g cukru + cukor na karamel
- 1 citrón
- 50 g rebarbory mrazenej
- 200 ml červeného vína
- 1 červená repa
- 40 g želírovacieho cukru
- 50 g maslových sušienok
- 40 g masla
- mäta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame