Ingrediencie
- 115 g mäkkého masla
- 120 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 95 g polohrubej múky
- štipka soli
- 2 KL prášku do pečiva
- 50 ml mlieka
- 1 KL sódy bikarbóny
- 1 PL kyslej smotany
- 2 banány
- 100 g čokoládových kúskov
- 50 g kandizovaných pomarančov
- 2 PL kakaa
- na dozdobenie:
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- 1 vanilkový struk
- gélové farby Dr. Oetker
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Muffiny – banánové a čokoládovo pomarančové
Maslo zmixujeme s cukrom do peny, pridáme žĺtky , štipku soli a sneh z bielkov. Potom zľahka primiešame obe múky s práškom do pečiva a sódou bikarbónou, podľa potreby pridáme mlieko a na zjemnenie smotanu. Vmiešame čokoládové kúsky. Cesto rozdelíme na dve polovice . Do jednej primiešame roztlačené banány a do druhej kandizovaný pomaranč a 2 PL kakaa. Pečieme v muffinovej forme v papierových košíčkoch, ktoré naplníme cca do ¾ asi 15 min pri 180 stupňoch v predhriatej rúre. Mascarpone zmiešame s tvarohom, vanilkovým cukrom pridáme dužinu z vanilkového struku. Zmes zafarbíme podľa fantázie a zdobíme vychladnuté muffiny.
Šéfkuchár: Lenka Viktorínová | Recept z epizódy: 06. 03. 2016
Ingrediencie
- 115 g mäkkého masla
- 120 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 95 g polohrubej múky
- štipka soli
- 2 KL prášku do pečiva
- 50 ml mlieka
- 1 KL sódy bikarbóny
- 1 PL kyslej smotany
- 2 banány
- 100 g čokoládových kúskov
- 50 g kandizovaných pomarančov
- 2 PL kakaa
- na dozdobenie:
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- 1 vanilkový struk
- gélové farby Dr. Oetker
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame