Ingrediencie
- 120 g masla
- 130 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 170 g mletých vlašských orechov
- 1 pomaranč
- 230 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL strúhaného zázvoru
- 170 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- +
- 400 g smotanového jogurtu
- med
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mrkvová torta s jogurtom
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a po jednom pridávame žĺtky, potom šťavu z pomaranča, mleté vlašské orechy, škoricu, zázvor a nastrúhanú mrkvu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, jemne osolíme a pridáme k zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vlejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 50-60 minút. Koláč necháme vychladnúť.
Jogurt vylejeme do sitka s gázou, podložíme miskou a uložíme do chladničky aspoň na 24 hodín. Necháme stiecť. Takto pripravíme asi 250 g hmoty – stečeného jogurtu, ktorý vymiešame s medom.
Hotový vychladnutý koláč potrieme jogurtovou zmesou a môžeme podávať.
Šéfkuchár: Ela Krídlová | Recept z epizódy: 23. 02. 2020
Ingrediencie
- 120 g masla
- 130 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 170 g mletých vlašských orechov
- 1 pomaranč
- 230 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL strúhaného zázvoru
- 170 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- +
- 400 g smotanového jogurtu
- med
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame