Ingrediencie
- 1 hrnček guľatozrnnej ryže
- 5 hrnčekov mlieka (môže byť aj bezlaktózové)
- 2 bal. škoricového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 1 vanilkový puding (určený na prípravu s vodou)
- malinový džem
- čerstvé maliny
- čerstvá mäta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mliečna ryža
Ryžu nasypeme do hrnca a zalejeme mliekom. Spolu s vanilkovým a škoricovým cukrom necháme zovrieť a za stáleho miešania varíme do zmäknutia, až kým mlieko úplne nevsiakne do ryže. Klasicky uvaríme puding, ale použijeme dvojnásobný objem mlieka ako v návode píšu vody. Zohrejeme 2/3 mlieka a vo zvyšku rozhabarkujeme pudingový prášok. Nalejeme do zohriateho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Pridáme k ryži a za sáleho miešania varíme asi 10 minút.
Malinový džem uvaríme s primeraným množstvom vody tak, aby vznikla hustá poleva. Puding nalejeme do pohárov, servírujeme preliaty horúcim džemom a dozdobený čerstvými malinami a mätou.
Šéfkuchár: Karin Haydu | Recept z epizódy: 20. 11. 2022
Ingrediencie
- 1 hrnček guľatozrnnej ryže
- 5 hrnčekov mlieka (môže byť aj bezlaktózové)
- 2 bal. škoricového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 1 vanilkový puding (určený na prípravu s vodou)
- malinový džem
- čerstvé maliny
- čerstvá mäta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame