Mliečna ryža - Tajomstvo mojej kuchyne

Mliečna ryža

Maspoma

Ryžu nasypeme do hrnca a zalejeme mliekom. Spolu s vanilkovým a škoricovým cukrom necháme zovrieť a za stáleho miešania varíme do zmäknutia, až kým mlieko úplne nevsiakne do ryže. Klasicky uvaríme puding, ale použijeme dvojnásobný objem mlieka ako v návode píšu vody. Zohrejeme  2/3 mlieka a vo zvyšku rozhabarkujeme pudingový prášok. Nalejeme do zohriateho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Pridáme k ryži a za sáleho miešania varíme asi 10 minút.

Malinový džem uvaríme s primeraným množstvom vody tak, aby vznikla hustá poleva. Puding nalejeme do pohárov, servírujeme preliaty horúcim džemom a dozdobený čerstvými malinami a mätou.

Maspoma

Šéfkuchár: Karin Haydu | Recept z epizódy: 20. 11. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu