Miškulenca - Tajomstvo mojej kuchyne

Miškulenca

Maspoma

Piškóty namočíme do čaju s rumom  (alebo do ovocnej šťavy) a dáme na spodok zapekacej misy. Z mlieka, žĺtkov, Zlatého klasu a 2PL cukru uvaríme puding. Zalejeme ním piškóty. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 6 PL kryštálového cukru, šľaháme ešte nad parou 7 minút. Sneh vylejeme na piškóty s pudingom a zapekaciu nádobu vložíme do  vodného kúpeľa a dáme zapiecť do rúry pri 180 stupňoch 3-4 minúty, resp. kým sneh nezhnedne. Po vychladnutí krájame na tanier.

Maspoma

Šéfkuchár: Oľga Ballaschová | Recept z epizódy: 22. 05. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu