Ingrediencie
- 250 g lístkového cesta
- 3 vajcia
- 125 g krupicového cukru
- 500 ml mlieka
- 1 vanilkový struk Dr. Oetker
- kôra z jedného citróna
- 65 g hladkej múky
- 250 g mascarpone
- mrazené maliny
- práškový cukor na posypanie cesta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Millefoglie (tisíc lístkov)
Postup: Na plnku dáme zohriať mlieko, kôru z citróna, vanilkový struk a tesne pred zovretím odstavíme. Necháme vychladnúť, struk a kôru vyberieme. Postupne vmiešame vajíčka, ktoré sme predtým vyšľahali s cukrom. Opäť dáme variť a primiešame preosiatu múku. Necháme vychladnúť a jemne zašľaháme mascarpone.
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 7 minút (2 pláty pre 4 osoby). V polovici pečenia posypeme práškovým cukrom, aby vznikla krusta.
Po vychladnutí cesto rozkrájame na rovnaké štvorce, ktoré postupne natierame a prekladáme krémom. Vrch prelejeme horúcimi malinami.
Šéfkuchár: Eva Hornyáková | Recept z epizódy: 11. 06. 2017
Ingrediencie
- 250 g lístkového cesta
- 3 vajcia
- 125 g krupicového cukru
- 500 ml mlieka
- 1 vanilkový struk Dr. Oetker
- kôra z jedného citróna
- 65 g hladkej múky
- 250 g mascarpone
- mrazené maliny
- práškový cukor na posypanie cesta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame