Millefoglie (tisíc lístkov) - Tajomstvo mojej kuchyne

Millefoglie (tisíc lístkov)

Maspoma

Postup: Na plnku dáme zohriať mlieko, kôru z citróna, vanilkový struk a tesne pred zovretím odstavíme. Necháme vychladnúť, struk a kôru vyberieme. Postupne vmiešame vajíčka, ktoré sme predtým vyšľahali s cukrom. Opäť dáme variť a primiešame preosiatu múku. Necháme vychladnúť a jemne zašľaháme mascarpone.
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 7 minút (2 pláty pre 4 osoby). V polovici pečenia posypeme práškovým cukrom, aby vznikla krusta.
Po vychladnutí cesto rozkrájame na rovnaké štvorce, ktoré postupne natierame a prekladáme krémom. Vrch prelejeme horúcimi malinami.

Maspoma

Šéfkuchár: Eva Hornyáková | Recept z epizódy: 11. 06. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu