Ingrediencie
- na cesto1:
- 500 g plnotučného tvarohu,
- 10 g práškového cukru,
- soľ,
- 1 vajce,
- múku podľa potreby,
- na cesto 2:
- 8 žĺtkov + 8 bielkov,
- 8 PL kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- kôra z 1 citróna,
- 1 KL mletej škorice,
- 100 g hrozienok,
- 10 sušených sliviek,
- 200 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Manna nebeská pred polnočnou omšou
Všetky suroviny na prvé cesto spolu vymiesime a vyvaľkáme na hrúbku 3mm, potom cesto nakrájame na šírku tenších rezancov. Rezance vyvaríme v osolenej vode, precedíme cez sito a prepláchneme vlažnou vodou.
Na druhé cesto vymiešame žĺtky s kryštálovým cukrom do hladkej hmoty, pridáme vanilkový cukor, postrúhanú kôru z citróna, mletú škoricu, hrozienka, nakrájané sušené slivky, 20dkg masla. Do vymiešanej hmoty opatrne primiešame sneh z bielkov a hmotu zmiešame s vyvarenými rezancami. Takto pripravené cesto vylejeme na veľký plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre 30 minút pri 200 stupňoch.
Po upečení nakrájame, podávame s vanilkovým pudingom, ozdobíme šľahačkou a ovocím podľa chuti, prípadne ovocným jogurtom a dozdobíme orechmi.
Šéfkuchár: Klára Rajnohová | Recept z epizódy: 15. 12. 2013
Ingrediencie
- na cesto1:
- 500 g plnotučného tvarohu,
- 10 g práškového cukru,
- soľ,
- 1 vajce,
- múku podľa potreby,
- na cesto 2:
- 8 žĺtkov + 8 bielkov,
- 8 PL kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- kôra z 1 citróna,
- 1 KL mletej škorice,
- 100 g hrozienok,
- 10 sušených sliviek,
- 200 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame