Manna nebeská pred polnočnou omšou - Tajomstvo mojej kuchyne

Manna nebeská pred polnočnou omšou

Maspoma

Všetky suroviny na prvé cesto spolu vymiesime a vyvaľkáme na hrúbku 3mm, potom cesto nakrájame na šírku tenších rezancov. Rezance vyvaríme v osolenej vode, precedíme cez sito a prepláchneme vlažnou vodou.

Na druhé cesto vymiešame žĺtky s kryštálovým cukrom do hladkej hmoty, pridáme vanilkový cukor, postrúhanú kôru z citróna, mletú škoricu, hrozienka, nakrájané sušené slivky, 20dkg masla. Do vymiešanej hmoty opatrne primiešame sneh z bielkov a hmotu zmiešame s vyvarenými rezancami. Takto pripravené cesto vylejeme na veľký plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme v stredne vyhriatej rúre 30 minút pri 200 stupňoch.

Po upečení nakrájame, podávame s vanilkovým pudingom, ozdobíme šľahačkou a ovocím podľa chuti, prípadne ovocným jogurtom a dozdobíme orechmi.

Maspoma

Šéfkuchár: Klára Rajnohová | Recept z epizódy: 15. 12. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu