Ingrediencie
- na palacinky:
- 3 PL rozpusteného masla
- 150 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 2 PL práškového cukru
- 125 ml mlieka
- 5 PL minerálnej vody
- 5 PL mandľových lupienkov
- olej
- na čučoriedkovú náplň:
- 2 hrnčeky čučoriedkového kompótu
- 3 PL kryštálového cukru
- 1 ČL kukuričného škrobu
- mäta
- na borovicovú zmrzlinu:
- 4 vetvičky borovice
- 1 vetvička rozmarínu
- 2 hrnčeky smotany na šľahanie
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 2 PL vodky
- štipka soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mandľové palacinky s horúcimi čučoriedkami a borovicovou zmrzlinou
V malom hrnčeku namočíme cez noc borovicové a rozmarínové vetvičky do mlieka a smotany. Ráno zmes uvaríme, pridáme cukor, soľ a vodku. Necháme vychladnúť a dáme na 30 minút do zmrzlinovača.
Kompót zmiešame s cukrom, mätou a škrobom. Uvaríme a necháme odstáť.
Na palacinky zmiešame všetky suroviny, okrem mandlí. Mandle opražíme na suchej panvici. Palacinky pečieme klasickým spôsobom na horúcom oleji, ale panvicu vždy najskôr vysypeme mandľovými lupienkami.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Palacinky potrieme čučoriedkovou náplňou, preložíme a podávame s borovicovou zmrzlinou.
Šéfkuchár: Dorota Hríbiková | Recept z epizódy: 03. 06. 2018
Ingrediencie
- na palacinky:
- 3 PL rozpusteného masla
- 150 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 2 PL práškového cukru
- 125 ml mlieka
- 5 PL minerálnej vody
- 5 PL mandľových lupienkov
- olej
- na čučoriedkovú náplň:
- 2 hrnčeky čučoriedkového kompótu
- 3 PL kryštálového cukru
- 1 ČL kukuričného škrobu
- mäta
- na borovicovú zmrzlinu:
- 4 vetvičky borovice
- 1 vetvička rozmarínu
- 2 hrnčeky smotany na šľahanie
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 2 PL vodky
- štipka soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame