Mandľové palacinky s horúcimi čučoriedkami a borovicovou zmrzlinou - Tajomstvo mojej kuchyne

Mandľové palacinky s horúcimi čučoriedkami a borovicovou zmrzlinou

Maspoma

V malom hrnčeku namočíme cez noc borovicové a rozmarínové vetvičky do mlieka  a smotany. Ráno zmes uvaríme, pridáme cukor, soľ  a vodku. Necháme vychladnúť a dáme  na 30 minút do zmrzlinovača.

Kompót zmiešame s cukrom, mätou a škrobom. Uvaríme a necháme odstáť.

Na palacinky zmiešame všetky suroviny, okrem mandlí. Mandle opražíme na suchej panvici. Palacinky pečieme klasickým spôsobom na horúcom oleji, ale panvicu vždy najskôr vysypeme mandľovými lupienkami.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Palacinky potrieme čučoriedkovou náplňou, preložíme a podávame s borovicovou zmrzlinou.

Maspoma

Šéfkuchár: Dorota Hríbiková | Recept z epizódy: 03. 06. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu