Mandarínková roláda - Tajomstvo mojej kuchyne

Mandarínková roláda

Maspoma

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho šľahania po lyžičke pridávame cukor a po jednom žĺtky. Nakoniec ručne primiešame múku s práškom do pečiva. Plech potrieme olejom, vyložíme papierom na pečenie, ktorý tiež potrieme olejom a rozotrieme naň cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C do ružova. Necháme vychladnúť a stočíme spolu s papierom.

Šľahačkovú smotanu s 3 PL práškového cukru a stužovačom vyšľaháme dotuha. Korpus pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme polovicou šľahačky, posypeme nakrájanými mandarínkami, za vnútorný okraj naukladáme za sebou mesiačiky a stočíme roládu. Celú potrieme šľahačkou a dáme stuhnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Emília Mašlejová | Recept z epizódy: 15. 01. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu