Ingrediencie
- 5 vajec,
- 5 PL práškového cukru,
- 3 PL polohrubej múky,
- 2 PL hladkej múky špeciál,
- ½ KL prášku do pečiva,
- štipka soli,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 mandarínkový kompót,
- 300 ml šľahačky,
- 1 stužovač – Smetafix Dr. Oetker,
- olej na potretie plechu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mandarínková roláda
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho šľahania po lyžičke pridávame cukor a po jednom žĺtky. Nakoniec ručne primiešame múku s práškom do pečiva. Plech potrieme olejom, vyložíme papierom na pečenie, ktorý tiež potrieme olejom a rozotrieme naň cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C do ružova. Necháme vychladnúť a stočíme spolu s papierom.
Šľahačkovú smotanu s 3 PL práškového cukru a stužovačom vyšľaháme dotuha. Korpus pokvapkáme šťavou z kompótu, natrieme polovicou šľahačky, posypeme nakrájanými mandarínkami, za vnútorný okraj naukladáme za sebou mesiačiky a stočíme roládu. Celú potrieme šľahačkou a dáme stuhnúť.
Šéfkuchár: Emília Mašlejová | Recept z epizódy: 15. 01. 2012
Ingrediencie
- 5 vajec,
- 5 PL práškového cukru,
- 3 PL polohrubej múky,
- 2 PL hladkej múky špeciál,
- ½ KL prášku do pečiva,
- štipka soli,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 mandarínkový kompót,
- 300 ml šľahačky,
- 1 stužovač – Smetafix Dr. Oetker,
- olej na potretie plechu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame