Ingrediencie
- na cesto:
- 5 vajec,
- 125 g práškového cukru,
- 50 g maizeny,
- 30 g hladkej múky,
- 100 ml pomarančového sirupu,
- 1 citrón,
- na plnku:
- 1 Mascarpone,
- 250g práškového cukru,
- 250 ml rastlinnej šlahačky,
- 250 g mandarínok
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mandarínková roláda
Celé vajcia dáme do šľahača a spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Ručne vmiešame maizenu, múku a šťavu z citróna. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 min pri 180 stupňoch. Ešte teplé zrolujeme a necháme vychladnúť. Vyšľaháme tuhú šľahačku, vmiešame do nej Mascarpone a cukor. Mandarínky nakrájame. Vychladnuté cesto pokvapkáme sirupom, potrieme krémom, poukladáme naň mandarínky a zrolujeme. Vrch potrieme zvyškom krému a dozdobíme podľa fantázie.
Šéfkuchár: Kristína Miniariková | Recept z epizódy: 29. 04. 2012
Ingrediencie
- na cesto:
- 5 vajec,
- 125 g práškového cukru,
- 50 g maizeny,
- 30 g hladkej múky,
- 100 ml pomarančového sirupu,
- 1 citrón,
- na plnku:
- 1 Mascarpone,
- 250g práškového cukru,
- 250 ml rastlinnej šlahačky,
- 250 g mandarínok
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame