Ingrediencie
- 1 vajce
- 3 žĺtky
- 280 g práškového cukru
- 1 ČL mletého sušeného zázvoru
- 280 g hladkej múky (alebo 140 g hladkej a 140 g hrubej múky)
- ½ ČL sódy bikarbóny
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mamine vianočné zázvorníky
V mise vymiešame vajce, žĺtky, cukor a zázvor do peny. Pridáme preosiatu múku, sódu bikarbónu a rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme asi na hrúbku 0,5 cm a formičkami z neho vykrajujeme ľubovoľné tvary. Obrátime, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a na vzduchu necháme sušiť približne 3 hodiny. Vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 150°C minimálne 25 minút. Upečené zázvorníky vyberieme a v chladnom vlhkejšom prostredí ich necháme odležať. Odložíme do papierovej alebo plechovej škatule. Chutia výborne k čaju alebo vínu.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 01. 12. 2019
Ingrediencie
- 1 vajce
- 3 žĺtky
- 280 g práškového cukru
- 1 ČL mletého sušeného zázvoru
- 280 g hladkej múky (alebo 140 g hladkej a 140 g hrubej múky)
- ½ ČL sódy bikarbóny
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame