Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 8 PL oleja
- 1 vajce
- 150 g kyslej smotany
- na plnku:
- 150 g bielok
- 300 g kryštálového cukru
- 150 g práškového cukru
- 300 g masla
- 2 PL levanduľového sirupu
- malinová redukcia (125 g čerstvých malín a 150 g kryštálového cukru)
- +na ozdobu:
- levanduľa
- maliny
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Malinovo-levanduľové minicupcaky
Vajce vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej a smotanu. Nakoniec prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame cesto, ktoré plníme do formičiek a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 15-20 minút.
Bielky s kryštálovým cukrom miešame nad parou až do spenenia, kým sa cukor nerozpustí. Šľaháme na tuhú penu a postupne pridávame práškový cukor. Ďalej pridáme po kúskoch zmäknuté maslo. Keď sa nám zmes pekne spojí, rozdelíme ju na dve časti. Do jednej časti vmiešame levanduľový sirup a do druhej zredukované maliny. Na malinovú redukciu uvaríme maliny spolu s cukrom. Hotovú plnku necháme stuhnúť aspoň 20 minút. Nakoniec zmesou plníme cupcaky a dozdobíme ich levanduľou a malinami.
Šéfkuchár: Vanesa Kleinová | Recept z epizódy: 01. 07. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 8 PL oleja
- 1 vajce
- 150 g kyslej smotany
- na plnku:
- 150 g bielok
- 300 g kryštálového cukru
- 150 g práškového cukru
- 300 g masla
- 2 PL levanduľového sirupu
- malinová redukcia (125 g čerstvých malín a 150 g kryštálového cukru)
- +na ozdobu:
- levanduľa
- maliny
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame