Makový cheesecake - Tajomstvo mojej kuchyne

Makový cheesecake

Maspoma

Suroviny na cesto dáme spolu do misy, premiešame a pripravíme cesto. Hotové cesto musí asi 1 hodinu postáť v chladničke zabalené v potravinovej fólii. Formu na tortu potrieme maslom, vložíme do nej cesto, ktoré natlačíme až po okraje. Tortovú formu spolu s cestom vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 až 25 minút pri teplote 140 stupňov v teplovzdušnej rúre. V inej 20 až 25 minút pri teplote 160 stupňov.

Suroviny na plnku, okrem maku, spolu zmiešame mixérom. Mak pridávame na koniec postupne. Plnku nalievame ešte na horúce cesto.  Vložíme do rúry a dopečieme pri tej istej teplote ako sme piekli cesto asi 1,5 hodiny.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 18. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu