Ingrediencie
- 100 g masla ( na kocky)
- 100 g mletých mandlí
- 100 g hladkej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 100 g krupicového cukru
- 1 veľké vajce
- na plnku:
- 500 g tučného mäkkého tvarohu
- 2 veľké vajcia
- 6 PL kyslej smotany
- 50 g krupicového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 150 g nemletého maku
- 1 ČL postrúhanej kôry z biocitrónu
- + maslo na vymastenie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Makový cheesecake
Suroviny na cesto dáme spolu do misy, premiešame a pripravíme cesto. Hotové cesto musí asi 1 hodinu postáť v chladničke zabalené v potravinovej fólii. Formu na tortu potrieme maslom, vložíme do nej cesto, ktoré natlačíme až po okraje. Tortovú formu spolu s cestom vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 až 25 minút pri teplote 140 stupňov v teplovzdušnej rúre. V inej 20 až 25 minút pri teplote 160 stupňov.
Suroviny na plnku, okrem maku, spolu zmiešame mixérom. Mak pridávame na koniec postupne. Plnku nalievame ešte na horúce cesto. Vložíme do rúry a dopečieme pri tej istej teplote ako sme piekli cesto asi 1,5 hodiny.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 18. 04. 2016
Ingrediencie
- 100 g masla ( na kocky)
- 100 g mletých mandlí
- 100 g hladkej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 100 g krupicového cukru
- 1 veľké vajce
- na plnku:
- 500 g tučného mäkkého tvarohu
- 2 veľké vajcia
- 6 PL kyslej smotany
- 50 g krupicového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 150 g nemletého maku
- 1 ČL postrúhanej kôry z biocitrónu
- + maslo na vymastenie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame