Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g Palmarinu
- 270 g hladkej múky
- 130 g práškového cukru
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1 celé vajce
- štipka soli
- na plnku:
- 300 g mletého maku
- 350 ml mlieka
- 80 g rozpusteného masla
- 80 g kryštálového cukru
- 80 g kukuričného škrobu (alebo dva Zlaté klasy)
- 1 vajce
- na sneh:
- 3 bielky
- 200 g kryštálového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Maková torta so snehovou čiapočkou
Všetky prísady na cesto vložíme do misy, premiešame lyžicou a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré natlačíme na dno a po bokoch okrúhlej formy s priemerom 20 cm a necháme v chladničke minimálne pol hodiny stuhnúť.
Na plnku zmiešame mak, rozpustené maslo, cukor, asi 300 ml mlieka, rozšľahané vajce a škrob rozpustený vo zvyšných 50 ml mlieka. Plnku nalejeme na stuhnuté cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 45-50 minút.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Keď sa cesto dopečie, v čistej mise vyšľaháme bielky s cukrom a nanesieme ich na tortu. Vrátime späť do rúry a pečieme ešte asi 10-15 minút, kým sa nezačne sneh z bielkov pekne sfarbovať do hneda. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Počas chladnutia musí plnka riadne stuhnúť.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 12. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g Palmarinu
- 270 g hladkej múky
- 130 g práškového cukru
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1 celé vajce
- štipka soli
- na plnku:
- 300 g mletého maku
- 350 ml mlieka
- 80 g rozpusteného masla
- 80 g kryštálového cukru
- 80 g kukuričného škrobu (alebo dva Zlaté klasy)
- 1 vajce
- na sneh:
- 3 bielky
- 200 g kryštálového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame