Ingrediencie
- 2 bielky,
- 82 g práškového cukru,
- 82 g kryštálového cukru,
- 82 g mandľovej múky,
- 50 ml vody,
- potravinárska farba,
- na pomarančový krém:
- 50 g trvanlivej smotany 33%,
- 25 g masla,
- 150 g bielej čokolády,
- 50 g pomarančového Sunquicku,
- 20 ml pomarančového likéru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Macaroons s pomarančovým krémom
Mandľovú muku a práškový cukor preosejeme. Kryštálový cukor a vodu uvaríme na 118°C. Bielky čiastočne vyšľaháme, pomaly zašľaháme horúcu cukrovú vodu a krátko vychladíme. Pridáme potravinársku farbu, odstavíme a zľahka primiešame zmes práškového cukru a mandľovej múky. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na pripravenú formu, necháme dobre oschnúť a pri teplote 160°C pečieme približne 10-15 min. po vychladnutí naplníme pomarančovým krémom.
Smotanu dáme variť, pridáme maslo, po chvíli odstavíme, pridáme čokoládu a rozpustíme. Vznikne nám hladká čokoládová náplň, ktorú ďalej dochutíme pomarančovým sunquickom a pomarančovým likérom.
Šéfkuchár: Jozefina Zaukolcová | Recept z epizódy: 02. 12. 2012
Ingrediencie
- 2 bielky,
- 82 g práškového cukru,
- 82 g kryštálového cukru,
- 82 g mandľovej múky,
- 50 ml vody,
- potravinárska farba,
- na pomarančový krém:
- 50 g trvanlivej smotany 33%,
- 25 g masla,
- 150 g bielej čokolády,
- 50 g pomarančového Sunquicku,
- 20 ml pomarančového likéru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame